Protest spontan în Craiova, unde zeci de angajați ai Filarmonicii Oltenia și-au spus nemulțumirile. S-a cerut demisia minute în șir

Alexandrina Toader 26.04.2021, 12:58

Protest spontan în Craiova. Zeci de angajați ai Filarmonicii Oltenia au protestat în centrul Craiovei luni dimineața împotriva managerului instituției. Oamenii cer demisia acestuia, pe motiv că nu ajută instituția de cultură să revină la activitate.

Protest spontan în Craiova

Artiștii au ales să iasă în stradă cu pancarte inscripționate “DEMISIA Gabriel Zamfir” sau „Opriți atacul asupra artiștilor și a sindicatului reprezentativ” și au scandat “DEMISIA” minute în șir. Ei sunt nemulțumiți de faptul că se află într-o perioadă de șomaj prelungit, iar acest lucru se datorează doar managerului care nu se implică în activitatea artiștilor și a instituției.

Acest protest este o ultimă încercare de a ne face auziți în încercările noastre repetate de a avea un dialog cu managerul instituției, de a-i explica că nu este normal să fim singura filarmonică din țară care este a treia oară, într-un an de zile în șomaj, atâta timp cât colegii noștri din țară își desfășoară activitatea, până și colegii noștri din zone care sunt în carantină, cum sunt colegii noștri de la Filarmonica din Timișoara, curată de peste 8,5, colegii noștri de la Cluj sau București, cu o rată mult mai mare decât Craiova, își desfășoară activitatea online, alți colegi care sunt mai norocoși au concerte chiar cu public, a declarat Dorin Măciucă, lider sindicat Filarmonica Oltenia.

Protest spontan in Craiova
Protest Craiova

Reprezentanții sindicatului au emis și un comunicat prin care își manifestă nemulțumirile și cer expres înlăturarea de la conducerea instituției a actualului manager.

Solicităm Demisia sau Demiterea Managerului Gabriel Zamfir, pe care îl considerăm incapabil să asigure un viitor pe măsura prestigiului acestei Instituții Profesionale de Concerte, ce reprezintă cu mândrie o întreagă regiune istorică – Oltenia, se arată în comunicatul sindicaliștilor.

S-a ajuns într-o situație precară, un singur lucru s-a schimbat: managerul. Ce vă spune asta: instituția e manageriată prost. Noi am cântat pe cele mai mari scene ale Europei, am făcut concerte multe, am fost aplaudați, am adus cinste acestei Filarmonici minunate înființate prin ordin regal, am adus cinste orașului nostru, țării, daca vreți, a spus Dumitru Căpușan, corist.

Angajații Filarmonicii amenință cu proteste zilnice, până în data de 29.04, dar și cu posibilitatea să le reia după Paște.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI