Protest important în Germania față de restricții. Poliția a folosit forța împotriva manifestanților

Ana Anitoiu, Narcisa Tomulescu 22.04.2021, 08:12
Protest important în Germania față de restricții. Poliția a folosit forța împotriva manifestanților

Un protest important a avut loc miercuri în Germania față de restricțiile despre care deputații discutau să le înăsprească, în contextul pandemiei de coronavirus. Poliția a folosit forța împotriva celor peste 10.000 de manifestanți și a transmis că demonstranții nu purtau măști de protecție și nu respectau regulile de distanțare.

Motivul pentru care a izbucnit un protest față de restricții în Germania

Mai exact, manifestanții s-au adunat în apropierea Reichstag-ului, unde deputaţii dezbăteau o lege referitoare la înăsprirea mijloacelor de luptă împotriva pandemiei de coronavirus. Protestul a avut loc în contextul în care camera inferioară a parlamentului, Bundestag, se pregătea să aprobe această lege pentru întărirea prerogativelor sanitare ale guvernului Angelei Merkel faţă de landuri.

Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene miercuri la Berlin împotriva unor persoane care protestau față de restricţiile sanitare impuse. Aceștia nu respectau regulile de distanțare și nu purtau măști de protecție. Apoi, pentru că oamenii au refuzat să se clintească, forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

Protest important in Germania fata de restrictii. Politia a folosit forta impotriva manifestantilor
Protest in Germania fata de restrictiile Covid-19

Ce au scandat oamenii la protestul din Germania față de restricții

Manifestanții au scandat sloganuri asemănătoare celor ce s-au auzit în urmă cu ceva timp la protestele din România față de restricțiile impuse în țară din cauza pandemiei de coronavirus. Demonstranții au strigat, între altele, “Pace, libertate, nu dictatură” şi “Suntem oameni”. De altfel, proteste față de legislația anti-Covid-19 au avut loc, în ultimele săptămâni, în mai multe oraşe germane, în contextul în care Guvernul Angela Merkel este criticat pentru modul în care gestionează restricţii haotice la nivel local, dar și pentru o campanie de vaccinare prea lentă.

În plus, aceștia au adus pancarte cu mesaje împotriva restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Pe una dintre acestea se putea citi mesajul “Nu unei legi care îi lipseşte pe cetăţeni de putere!”. Polițiștii au reținut peste 40 de persoane pentru încălcarea măsurilor de siguranță aflate în vigoare.

Medicii din Germania, avertisment dur

Pe de altă parte, medicii din Germania au făcut un avertisment dur. Aceștia au transmis că în lipsa unor acţiuni, unităţile de terapie intensivă ar putea fi blocate. Rata incidenţei Covid-19 în Germania a scăzut, în ultimele câteva zile, și a ajuns la 160,1 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Germania a înregistrat miercuri 24.884 de cazuri de Covid-19, iar bilanţul total al pandemiei de coronavirus a crescut la aproape 3,19 milioane în această țară. Bilanţul total al deceselor în rândul pacienților infectați a crecut la 80.634.

Protestul din Germania față de restricții, în zadar. Schimbări la nivel național

Însă, protestul celor peste 10.000 de germani a fost în zadar. Noua lege referitoare la impunerea unor restricții mai dure la nivel naţional, în funcţie de anumite praguri ale infectării, a fost adoptată cu voturile conservatorilor şi social-democraţilor, care sunt aliaţi în cadrul unei mari coaliţii în Guvern şi majoritari în Parlament.

Noua lege adoptată în Germania, în ciuda protestelor, prevede ca Guvernul să impună la nivel național interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii între ora locală 22.00 – adică 23.00, ora României; şi ora locală 5.00 – adică 6.00, ora României. În plus, aceasta prevede limitări ale adunărilor private, activităţilor sportive şi programului magazinelor. Mai mult, şcolile urmează să fie închise şi să se revină la învăţământul online atunci când rata incidenţei Covid-19 depăşeşte 165 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...