Scandal între George Simion și polițiști. Motivul pentru care liderul AUR a fost ridicat de mascaţi la 3 dimineața

Beatrice Dumitru 30.09.2022, 09:23
Scandal între George Simion și polițiști. Motivul pentru care liderul AUR a fost ridicat de mascaţi la 3 dimineața

​​George Simion a fost ridicat de mascați, la 3 dimineața, din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră cu polițiștii. Aceștia i-au cerut să meargă la sediul Poliției, dar liderul AUR a refuzat. Acesta a fost protagonistul unui alt scandal săptămâna acesta, în Parlamentul României.

George Simion, scandal cu Poliția

George Simion se afla în Piața Victoriei, alături de oamenii de partid care veniseră la București, unde organiza protestul pe care formaţiunea sa politică îl organizează în acest weekend. Jandarmii au apărut pe motiv că era gălăgie.

Liderul AUR a avut un schimb de replici cu acestia, după care polițiștii i-au cerut să să legitimeze, să prezinte permisul de conducere apoi i-au făcut un test, atât pentru alcool cât şi pentru droguri, rezultatele fiind negative. Dar polițiștii au constat că în baza de date George Simion figura cu permisul suspendat, după ce în luna aprilie ar fi provocat un accident cu victimă în județul Buzău.

Scandal între George Simion și polițiști. Motivul pentru care liderul AUR a fost ridicat de mascaţi, la 3 dimineața
George Simion, înainte de a fi dus la Poliție.

George Simion a fost invitat la secţia de Poliţie, dar, după ce s-a consultat cu avocatul său, le-a trasmis poliţiştilor că va merge a doua zi şi a intrat în autocarul formaţiuni sale politice. El a precizat că nu i s-a adus vreodată la cunoştiinţă faptul că ar avea permisul suspendat și că are ordonanță de clasare și nu merge la Poliție.

Liderul AUR, luat de mascați

După mai multe minute de discuții între polițiști și liderul AUR au intervenit mascații, care au urcat în autocar, moment în care George Simion a spus că îi însoțește de bună voie.

Mergeti la colegii mei din Piața Victoriei, acum are loc o diversiune împotriva lor, nu a mea. Eu sunt reținut la poliție, mergeti la Guvern!”, a scris politicianul pe Facebook.

Într-o declaraţie ulterioară, George Simion a spus că a fost „eliberat” după doar zece minute şi a descris acţiunea Poliţiei ca fiind ilegală şi abuzivă. El a acuzat că este victima unui abuz și se încearcă împiedicarea mitingului din 2 octombrie. „Este incredibil ce încearcă să facă”, a spus el. Politicianul s-a les cu dosar penal pentru conducere fără permis.

Politicianul s-a aflat în această săptămână în centrul unui alt sacandal în Parlament, când a fost la un pas de bătaie cu vicepreședintele PSD Gabriel Zetea din cauza majorării salariilor aleșilor locali. După mai multe jigniri și înjurături, George Simion a stins lumina, la propriu, în Comisia de Munca. „Faceți economie”, a spus liderul AUR după gestul său.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...