Protest în această dimineața, la Școala Gimnazială din Filiași, județul Dolj. Ce nemulțumiri au avut 70 de părinți și cadre didactice

Alexandrina Toader 20.08.2021, 14:04

A fost protest, vineri dimineața, la Școala Gimnazială din Filiași, județul Dolj. Aproximativ 70 de părinți și cadre didactice au protestat în curtea unității de învățământ nemulțumiți de decizia Inspectoratului Școlar de schimbare a directorului pe criterii politice.

Protest la Școala Gimnazială din Filiași, județul Dolj

Protestul a început la ora 10:00 în curtea untății de învățământ unde s-au strâns cadre didactice, elevi și părinți. Oamenii spun că managerul a condus bine școala și nu înțeleg de ce trebuie schimbat dacă lucrurile merg bine în unitatea de învățământ.

Sunt părinte și nu sunt de acord cu schimbarea domnului director pentru că era aici de 13 ani, toate lucrurle au mers foarte bine, nu au fost conflicte, copiii au tot ce trebuie și luăm munca unui om de 13 ani. E păcat! Copilul meu este în clasa a II-a. Clasa este dotată exemplar, cu toate măsurile Covid respectate și nu suntem de acord. Dacă totul merge strună, de ce să schimbăm. Nu o să intre la ore copiii, a spus Morenciu Florentin Iulian unul dintre părinți.

Și alți părinți spun că nu îi vor lăsa pe elevi să intre la clasă atunci când va începe noul an școlar. “Nu o să intrăm cu copii în clase. Să vedem ce o să facă? O să țină copiii în curte ca să pună directorul lor”, a spus mama lui alt copil.

Părinții și cadrele didactice angajate la Școala Gimnazială Filiași au înaintat și un memoriu la Inspectoratul Școlar Județean Dolj în încercarea de a nu fi înlocuit directorul. Memoriul a fost semnat de aproxmativ 200 de cadre didactice, părinți, dar și alți angajați ai școlii.

Protest la Scoala Gimnaziala din Filiasi, judetul Dolj

Am venit să protestez pentru continuitate pentru că sistemul de învățământ trebuie să aibă oameni capabili, oameni care să înțeleagă tot cee ace este nevoie pentru un copil, pentru un părinte, pentru că și părinții sunt implicați în actul de învățământ. Domnii profesori care au dovedit că sunt un colectiv foarte unit și sub îndrumarea domnului director a avut doar de câștigat. Eu am trei copii aici. Suntem foarte mulțumiți. Nu înțeleg de ce trebuie să schimbi un director care are tot felul de rezultate și idei și trebuie să pui neapărat pe cineva politic, mai spus o mama.

Reprezentanții ISJ Dolj spun că au văzut memoriul, au discutat cu părinții și cadrele didactice, dar au anunțat că își mențin decizia de schimbare.

Nu este vorba despre o schimbare politcă, ci este vorba despre a da o nouă șansă acestei unități de învățământ, de a da o nouă șansă și celor care doresc să-și arate competențele în domenul managerial în Filiași. Managerului Alin Mondescu i-a expirat mandatul în ianuarie anul trecut, din ianuarie a fost numit prin detașare în interesul învățământului. (…)

Țin să reamintesc că începând cu mijlocul lunii septembrie se demarează procedura de desfășurare pentru ocuparea funcțiilor de conducere a unităților de învățământ din județul Dolj și, în acel moment, toți cei care vor să participle se pot înscrie, a declarat Alexandru Gîdăr.

Managerul de la Filiași a fost înlocuit cu o profesoară din județul Gorj care ocupă funcția până va fi organizat concursul pentru ocuparea postului de director.

Urmăriți Impact.ro și pe