Angela Merkel a anunțat cu ce ser se vaccinează. Puțină lume se aștepta la această decizie

Stan Filon 16.04.2021, 10:13
Angela Merkel a anunțat cu ce ser se vaccinează. Puțină lume se aștepta la această decizie

Cancelarul german Angela Merkel a ales să se imunizeze împotriva infecției de coronavirus! Oficialul german se pregătește să primească de-abia prima doză de vaccin. Serul cu care se va vaccina cangelarul Germaniei este unul controversat.

Angela Merkel a anunțat cu ce ser se vaccinează

Cotidianul german Die Welt a scris joi că Angela Merkel, în vârstă de 66 de ani, va primi prima doză de vaccin AstraZeneka. În Germania, medicii recomandă ca vaccinul respectiv să fie administrat pacienților de peste 60 de ani, așadar cancelarul se încadrează în grupa de vârstă pentru care vaccinul celor de la AstraZeneca este folosit în continuare în Germania.

Cancelarul german Angela Merkel este programată pentru vaccinare vineri, 16 aprilie, a mai scris cotidianul Die Welt, preluat de dpa, potrivit Agerpres. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, afirmase în această săptămână că Angela Merkel va primi prima sa doză de vaccin ”în curând”.

Angela Merkel a anuntat cu ce ser se vaccineaza
Angela Merkel a anuntat cu ce ser se vaccineaza

Germania se pregătește să înăsprească restricțiile

Germania se află în plin val 3 al pandemiei de coronavirus. Acesta este ”poate cel mai dur”, după cum a recunoscut chiar Angela Merkel. Și în germania folosirea vaccinului AstraZeneka a fost îndelung dezbătută, după apariția mai multor cazuri de tromboze. Cu toate acestea, și preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, în vârstă de 65 de ani, a primit în ziua de 1 aprilie o primă doză din vaccinul de la AstraZeneca împotriva COVID-19.

Restricțiile în Germania sunt unele foarte dure. Doar în magazinele alimentare se poate merge fără un test rapid negativ, pe când pentru toate celelalte magazine, oamenii sunt nevoiți să își facă programare pentru a merge la magazin, iar pentru a pătrunde în incinta magazinelor, cumpărătorii au nevoie de un test rapid care să arate că nu suferă de coronavirus. Până acum, măsurile de combatere a pandemiei au fost decise prin colaborare între nivelul federal şi landuri, care sunt abilitate să ia decizii în materie sanitară, în virtutea sistemului federal german. Ei bine, restricțiile vor deveni și mai dure!

Guvernul federal german a aprobat marţi înăsprirea legislaţiei naţionale pentru limitarea răspândirii COVID-19. Măsurile federale pot avea întâietate în faţa celor adoptate la nivelul landurilor, transmit AFP şi dpa, preluate de Agerpres. În cazul în care rata incidenţei este cuprinsă între 100 şi 200 de noi infectări la 100.000 de locuitori, şcolile nu vor mai primi decât elevii testaţi de două ori pe săptămână. Şcolile vor trebui să rămână închise dacă rata incidenţei depăşeşte 200 la 100.000 de persoane. În plus ar putea fi pentru prima dată când interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii la scară naţională ar putea fi impusă în mod automat în încercarea de a stopa temutul virus.