Protest anti-vaccinare în centrul Sucevei. 1.000 de oameni prezenți. Ce s-a strigat

Ana Anitoiu, Ștefan Olteanu 14.11.2021, 21:17
Protest anti-vaccinare în centrul Sucevei. 1.000 de oameni prezenți. Ce s-a strigat

Un protest anti-vaccinare a avut loc, duminică, în centrul Sucevei. Au fost prezenți peste 1.000 de oameni care au cerut, printre altele, renunțarea la imunizarea împotriva coronavirusului și la purtarea măștilor de protecție și revenirea tuturor elevilor din țară în școli.

Ce au strigat manifestanții la protestul din centrul Sucevei

Manifestația a fost organizată de Grupul Civic Suceava Educată şi de Asociaţia Bucovina Profundă. Unii dintre cei care au participat au spus că nu sunt de acord cu introducerea certificatului verde şi au anunţat că pe data de 1 decembrie, de Ziua Națională a României, va fi organizat un protest mai mare la Bucureşti.

Unul dintre cei care au luat cuvântul i-a îndemnat pe manifestanții prezenți în centrul Sucevei să nu le fie ruşine să recunoască faptul că sunt naţionalişti şi să formeze comitete în localităţi pentru a picheta sediile Partidului Social Democrat și Partidului Național Liberal.

Manifestanții din centrul Sucevei au scandat, printre altele, „Guvernele ucid, mai mult decât Covid”, ”Cinste moldovenilor”, ”Afară, afară, cu viruşii din ţară” și „Nu cedăm, nu ne vaccinăm”.

Protestatarii au mai cerut ridicarea stării de alertă și a tuturor restricțiilor, abrogarea legii carantinei, precum și renunțarea la politicile sanitare bazate pe obligativităţi. La sfârșitul manifestației, participanții au fluturat tricolorul și au ascultat melodii cu mesaje patriotice care au răsunat din boxe.

Protest anti-vaccinare in centrul Sucevei. 1.000 de oameni prezenti. Ce s-a strigat
Protest in Suceava

Măsuri dure pentru nevaccinați, în alte țări

Între timp, în alte țări s-au pregătit măsuri mai dure pentru persoanele nevaccinate împotriva coronavirusului decât cele aflate în vigoare în România. De exemplu, în Singapore, acestea vor fi nevoite să plătească facturile medicale, începând din 8 decembrie, în cazul în care se vor îmbolnăvi de Covid-19.

”Spitalele noastre preferă să nu fie nevoite să taxeze deloc aceşti pacienţi, dar trebuie să transmitem acest semnal important pentru a-i îndemna pe toţi să se vaccineze dacă sunt eligibili”, a mai spus ministrul Sănătății din Singapore, Ong Ye Kung.

Mai aproape de România, în Austria, guvernanții au decis ca persoanele nevaccinate împotriva coronavirusului să intre în carantină, începând de luni, 15 noiembrie, chiar dacă nu au Covid-19. Hotărârea vine în contextul în care aproape 65% din populația acestui stat este vaccinată complet anti-Covid-19.

”Este de datoria noastră, ca guvernanți ai Austriei, să protejăm poporul. Astfel, am decis ca începând de luni, persoanele nevaccinate împotriva coronavirusului să intre în carantină.

Numărul de noi cazuri este mai mare decât oricând. Situația e gravă. (…) Nu luăm aceste măsuri cu inima ușoară însă, din păcate ele sunt necesare”, a declarat cancelarul Austriei, Alexander Schallenbe. Vezi AICI care dintre persoanele nevaccinate anti-Covid-19 vor fi scutite de carantină în Austria!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...