Austria introduce carantina pentru persoanele nevaccinate. ”Avem rata de imunizare de doar 65%”

Ana Anitoiu 14.11.2021, 20:26
Austria introduce carantina pentru persoanele nevaccinate. ”Avem rata de imunizare de doar 65%”

Austria introduce carantina pentru persoanele nevaccinate împotriva coronavirusului, începând de luni, 15 noiembrie. Vor fi admise doar câteva excepții. Cancelarul acestei țări a explicat de ce a fost luată această decizie.

Carantină pentru nevaccinați, în Austria. Cum a fost motivată decizia

Austria, a cărei populație era în 2020 de 8,9 milioane de locuitori, va introduce carantina pentru toate persoanele nevaccinate, cu doar câteva excepții, în contextul în care aproape 65% din populația acestui stat este vaccinată complet anti-Covid-19.

”Este de datoria noastră, ca guvernanți ai Austriei, să protejăm poporul. Astfel, am decis ca începând de luni, persoanele nevaccinate împotriva coronavirusului să intre în carantină.

Numărul de noi cazuri este mai mare decât oricând. Situația e gravă. (…) Nu luăm aceste măsuri cu inima ușoară însă, din păcate ele sunt necesare”, a declarat cancelarul Austriei, Alexander Schallenbe, care a participat duminică la o conferință de presă ce a avut loc la Viena.

Austria introduce carantina pentru persoanele nevaccinate. ”Avem rata de imunizare de doar 65%”
Persoane vaccinate impotriva coronavirusului de un cadru medical

Excepții de la obligația de a sta în carantină pentru oamenii nevaccinați anti-Covid-19

Astfel, începând de luni, persoanele nevaccinate anti-Covid-19 cu schemă completă din Austria nu vor putea ieși din casă decât pentru a merge la medic, la serviciu, la magazine alimentare sau la un centru de vaccinare.

Însă, vor fi admise unele excepții. Prima excepție îi vizează pe copiii cu vârste de până la 12 ani. Cei mai mari vor putea merge la școală, unde vor fi testați. În plus, sunt scutite de carantină persoanele nevaccinate anti-Covid-19 care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

Autoritățile din Austria au anunțat că se vor face controale inopinate pentru a se verifica dacă sunt respectate restricțiile impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Polițiștii le vor putea da amenzi în valoare de până la 1.450 de euro celor care nu vor respecta noua regulă, conform ministrului austriac al Sănătății, Wolfgang Mückstein.

Cât timp vor sta în carantină persoanele nevaccinate anti-Covid-19

Guvernul austriac a transmis că estimează că într-o primă fază carantina persoanelor nevaccinate anti-Covid-19 va dura 10 zile. Ministrul austriac al Sănătății a făcut un apel la oameni să se vaccineze împotriva coronavirusului cât mai repede.

Totodată, ministrul Sănătății din Austria a făcut un apel la persoanele vaccinate anti-Covid-19 să-și facă și cea de-a treia doză, precizând că altfel ”nu vom ieși niciodată din acest cerc vicios”.

Decizia referitoare la carantinarea persoanelor nevaccinate împotriva coronavirusului trebuie să fie aprobată de Parlamentul austriac în această seară. Însă, este vorba despre o formalitate.

Hotărârea vine în contextul în care sâmbătă, Austria a înregistrat peste 13.000 de cazuri noi de Covid-19 – adică cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei până în prezent.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...