Nevaccinații, nevoiți să scoată bani din buzunare, dacă se îmbolnăvesc de Covid-19. Țara în care va fi aplicată măsura

Ana Anitoiu, Alexandru Teodorescu 08.11.2021, 22:20
Nevaccinații, nevoiți să scoată bani din buzunare, dacă se îmbolnăvesc de Covid-19. Țara în care va fi aplicată măsura

Nevaccinații vor fi nevoiți să scoată bani din buzunare pentru facturile medicale, dacă se vor îmbolnăvi de Covid-19 și vor avea nevoie de spitalizare, începând din 8 decembrie, într-o țară. Vor fi admise doar două excepții.

Țara în care nevaccinații vor fi puși la plată, după îmbolnăvirea de Covid-19

Persoanele nevaccinate împotriva coronavirusului care vor fi internate în spitale sau centre de tratament Covid-19 din Singapore, începând din 8 decembrie, vor fi nevoite să suporte din banii lor facturile medicale. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății din această țară, Ong Ye Kung.

Totuși, vor fi admise două excepții; pentru copiii mai mici de 12 ani și pentru persoanele neeligibile din punct de vedere medical pentru imunizare anti-Covid-19. Aceste două categorii vor avea în continuare facturile medicale suportate de stat, în cazul în care se vor îmbolnăvi.

Ministrul Sănătății din Singapore a precizat că persoanele care nu doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului și fac Covid-19 vor putea să apeleze și după data de 8 decembrie la mecanismele obişnuite de finanţare a asistenţei medicale.

Nevaccinatii, nevoiti sa scoata bani din buzunare, daca se imbolnavesc de Covid-19. Tara in care va fi aplicata masura
Un cadru medical administrand un vaccin anti-Covid-19

Ce se va întâmpla cu pacienții Covid-19 parțial vaccinați

De asemenea, oficialii din Singapore au decis ca persoanele care sunt vaccinate doar cu primele doze anti-Covid-19 să fie scutite de plată numai până la data de 31 decembrie, astfel încât să le dea suficient timp să-și completeze schema de imunizare.

Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2022, numai cetăţenii, rezidenţii şi deţinătorii de permise pe termen lung care sunt complet imunizați împotriva coronavirusului şi nu au călătorit recent vor avea facturile medicale Covid-19 plătite integral de către Guvern.

Potrivit ministrului Sănătății din Singapore, cei mai mulți dintre pacienții Covid-19 din această țară care au nevoie de îngrijiri intensive în spitale și clinici sunt nevaccinați împotriva coronavirusului. Astfel, conform oficialului, acești oameni contribuie ”disproporționat” la presiunea asupra sistemului de sănătate.

”Spitalele noastre preferă să nu fie nevoite să taxeze deloc aceşti pacienţi, dar trebuie să transmitem acest semnal important pentru a-i îndemna pe toţi să se vaccineze dacă sunt eligibili”, a mai spus ministrul Sănătății din Singapore.

O nouă categorie a populației, eligibilă pentru vaccinare anti-Covid-19

Totodată, ministrul Sănătății din Singapore a declarat că în curând ar putea să fie vaccinați împotriva coronavirusului și copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

”Comitetul nostru de experţi a studiat datele şi a fost de acord cu concluziile revizuirii din SUA. Aceştia au apreciat că, în Singapore, este benefic pentru copii să primească aceste vaccinuri, mai ales în contextul actual al transmiterii în comunitate”, a mai spus Ong Ye Kung.

Urmăriți Impact.ro și pe