Propunere uluitoare a organizatorilor UNTOLD și Neversea. Cum s-ar putea desfășura festivalurile anul acesta

Elena Avramescu 05.04.2021, 10:21
Propunere uluitoare a organizatorilor UNTOLD și Neversea. Cum s-ar putea desfășura festivalurile anul acesta

Propunere uluitoare a organizatorilor UNTOLD și Neversea. Două dintre cele mai așteptate festivaluri din România, UNTOLD și Neversea, ar putea, totuși, să aibă loc în acest an, în pofida restricțiilor aflate în vigoare. Asta după ce organizatorii festivalurilor sunt hotărâți să asigure testarea zilnică a participanţilor înainte de intrarea în perimerul amenajat.

Propunere uluitoare a organizatorilor UNTOLD și Neversea

În acest sens, cele două mari festivaluri ar putea avea loc în această vară, numai dacă autorităţile acceptă propunerea. Marele anunț a fost făcut duminică, la Antena 3, de Eduard Chereji, director de comunicare al marilor festivaluri de muzică UNTOLD şi Neversea.

Eu sunt foarte optimist, pentru că în 2021 suntem într-un scenariu mult mai favorabil decât în 2020. În acest an, iată că avem soluţii non-invazive de testare rapidă. Ar fi greşit să spunem că doar cei care au trecut prin boală sau au făcut vaccinul poate au dreptul să meargă la un eveniment sau restaurant, hotel. Noi propuneam, în ceea ce priveşte UNTOLD şi Neversea, testare rapidă în fiecare zi a festivalului. Avem resursele necesare de verificare, a declarat Eduard Chereji.

În plus, organizatorii susţin că sunt pregătiţi să convingă autorităţile să permită organizarea festivalurilor cu public în această vară.

Am vorbit cu cei din Barcelona, cu cei din Olanda şi Germania. De peste tot avem deja strânse concluziile. Sunt peste 100 de pagini pe care le-am pregătit pentru întâlnirile cu autorităţile. Şi una dintre cele mai importante concluzii a fost că la un eveniment, acolo unde se testează, oamenii sunt mult mai în siguranţă decât dacă merg la supermarket, a mai spus Chereji.

Chiar și Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, a susținut că „este momentul în care ne putem gândi la organizarea unor astfel de evenimente.”

Sigur că da, o parte din evenimente pot fi discutate în condiţii speciale, cu măsuri care trebuie adaptate acestui an. De ce nu, cu testare, cu vaccinare a unui număr mare de persoane să putem spera la organizarea unui eveniment. Testele rapide sunt o opţiune.

Propunere uluitoare a organizatorilor UNTOLD si Neversea
UNTOLD 2021

Emil Boc, despre organizarea unui concert experiment la Cluj

Primarul Clujului, Emil Boc, are și el o soluție pentru ca organizarea festivalului UNTOLD din acest an să aibă loc fără probleme. Acesta le propune autoritățile de la București organizarea unui concert experiment la Cluj, după cum au făcut cei din Barcelona, unde un număr de 5.000 de participanți au participat la un eveniment pentru a se analiza dacă riscul de infectare cu COVID-19 este atât de mare.

Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și a festivalurilor. În acest moment, prioritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari. În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Din toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul.

Este un experiment care va permite sa se tragă concluzii la nivel European. Susțin, dacă autoritățile centrale sunt de acord, să facem la Cluj un astfel de experiment, să vedem dacă, respectând toate normele, putem redeschide evenimentele. Un concert-test, pentru a da autorităților posibilitatea să găsească o soluție unitară. Avem infrastructura – stadion, sală polivalentă – pentru a testa modalitatea în care putem redeschide în siguranță evenimentele, a spus Emil Boc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI