Proprietarii Dedeman și-au scos avionul la vânzare. Cât costă aeronava fraților Pavăl

Badea Violeta 23.09.2022, 15:44
Proprietarii Dedeman și-au scos avionul la vânzare. Cât costă aeronava fraților Pavăl

Dragoș și Adrian Pavăl dețin cel mai important retailer de bricolaj de la noi din țară. Afacerile le merg ca pe roate și ambiţia de care dau dovadă îi va ajuta să îşi sporească veniturile în continuare. De curând, frații Dedeman, așa cum mai sunt cunoscuți Dragoș și Adrian Pavăl, și-au scos avionul la vânzare. Este vorba despre modelul Embraer Phenom 300, aeronavă achiziționată de cei doi afaceriști în urmă cu patru ani.

Frații Pavăl își vând avionul. Câți bani cer pe el

Proprietarii Dedeman își vând avionul achiziționat în urmă cu patru ani. Este vorba despre un model Embraer Phenom 300, fabricat în perioada 2016-2020. Aparatul de zbor costă între 8 și 9,75 de milioane de dolari.

Conform unui anunț de vânzare publicat de o companie din Statele Unite ale Americii, aeronava Embraer Phenom 300 înregistrată YR-DED a aterizat în luna decembrie a anului 2017 pe aeroportul din Bacău.

Potrivit datelor de la Autoritatea Aeronautică Civilă, avionul este operat de Țiriac Air, compania miliardarului Ion Țiriac, alături de cele trei avioane pe care le deține.

În țara noastră mai sunt și alți afaceriști care dețin avioane. Printre aceștia se numără Dan Șucu, proprietarul Mobexpert și Victor Căpitanu, cofondatorul One United Properties.

Anul trecut, aceștia au achiziționat un avion Cessna 560 Citation XLS+, înregistrat YR-WNT. Alături de un alt avion, Cessna 510 Citation Mustang (YR-CMO) deținut de omul de afaceri Valentin Vișoiu, proprietarul Conarg, cele două aeronave alcătuiesc flota companiei My Jet, fosta Conarg Com, care oferă curse private. Dan Șucu și Victor Vișoiu colaborează în proiectul rezidențial Arcadia Apartments din București.

Cum arata Embraer Phenom 300
Cum arata Embraer Phenom 300

Lovitura dată de frații Pavăl

De curând, proprietarii Dedeman au mai dat o lovitură în afaceri. Producătorul de materiale de construcţii Cemacon Cluj (simbol bursier CEON), deținut de Dragoș și Adrian Pavăl, a anunţat că a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de 49,7 mil. lei, mai mult decât dublu față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Prima jumătate a anului a fost marcată de instabilitate geostrategică şi macroeconomică, de creşteri de costuri la energie electrică, gaze şi materii prime, care s-au reflectat direct în costul de producţie al CEMACON.

Cu toate acestea, rezultatele financiare arată în mod clar performanţa acestui semestru, cifra de afaceri fiind cu 47% peste perioada similară a anului anterior, in conditii de profitabilitate foarte buna”, precizează Daniel Sologan, director general al Cemacon, în raport.

Citește și Fraţii Dedeman, un nou tun financiar. Ar fi cea mai mare tranzacţie imobiliară din istoria României!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...