Fraţii Dedeman, un nou tun financiar. Ar fi cea mai mare tranzacţie imobiliară din istoria României

Ioana Bucur 29.07.2022, 13:51
Fraţii Dedeman, un nou tun financiar. Ar fi cea mai mare tranzacţie imobiliară din istoria României

Frații Dedeman par de neoprit, imperiul construit de aceștia este pe cale să devină și mai mare și va scrie istorie la noi în țară. Afaceriștii pregătesc un nou tun financiar. Dacă va fi dusă la bun sfârșit, ar fi cea mai mare tranzacție imobiliară făcută vreodată în România și îi va propulsa direct pe locul al doilea într-un clasament în care orice om de afaceri ar vrea să își vadă numele.

Frații Dedeman sunt pe cale să facă cea mai mare tranzacție imobiliară din istoria României

De la celebrul lanț de magazine cu produse de bricolaj, Dragoș și Adrian Pavăl, cunoscuți publicului de la noi din țară ca „Frații Dedeman”, sunt pe cale să scrie istorie. Cei doi ar fi, în acest moment, favoriții în cursa pentru o achiziție uriașă, un tun financiar ce le-ar aduce profituri fabuloase.

Afacerișii sunt la un pas să cumpere întregul portofoliu de proprietăți deținut în prezent de investitorul imobiliar austriac CA Immo în România. Valoarea tranzacției s-ar ridica undeva la peste 400 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că ar fi cea mai mare tranzacție imobiliară făcută vreodată în România, potrivit Profit.ro.

Dacă planul va deveni realitate, Frații Dedeman vor ajunge direct pe locul al doilea în clasamentul celor mai mari proprietari de spații de birouri de la noi din țară, urcând de pe locul cinci pe care îl ocupă acum, și devansând nume importante din domeniu, precum AFI Europe, Immofinanz și Liviu Tudor.

Recordul precedent fusese atins de AFI Europe care a cumpărat, cu peste 300 de milioane de euro, portofoliul de birouri al NEPI Rockcastle.

Fraţii Dedeman, un nou tun financiar. Ar fi cea mai mare tranzacţie imobiliară din istoria României
Dragoș și Adrian Pavăl

Un portofoliu impresionant

Dragoș și Adrian Pavăl ar urma să își adauge imperiului de afaceri șapte proiecte de clădiri de birouri: River Place, Opera Center 1 și 2, Europehouse, Bucharest Business Park, Orhideea Towers și Campus 6.1.

Frații Dedeman au făcut investiții mari pe piața imobiliară a clădirilor de birouri. Cei doi dețin complexul The Bridge din București, The Office din Cluj-Napoca și Dacia One tot din Capitală.

Din portofoliul lor mai fac parte: Cemacon (construcții), Alro (industrie), Purcari Wines (viticultură), ROCA Investments (restructurare companii), Ecorep Group (colectare de deșeuri), Simtel (panouri fotovoltaice), Transport Trade Services (transport fluvial), Farmacia Tei și Bebe Tei (farmacii).

Lanțul de magazine Dedeman, cel mai cunoscut proiect al lor, a obținut, în anul 2021, o cifră de afaceri ce a depășit cu puțin pragul de 10 miliarde de lei, cu aproape un miliard de lei mai mult decât în anul precedent, înregistrând un profit net de 1,6 miliarde de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...