Proiectul ambițios, anunțat în una dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei. Traficul infernal va deveni istorie

Ana Anitoiu 05.07.2022, 16:53

Un proiect ambițios a fost anunțat, marți, de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pentru una dintre cele mai aglomerate zone ale Bucureștiului. Traficul infernal cu care se confruntă șoferii care au drum pe acolo va deveni istorie.

Ce proiect a fost anunțat pentru una dintre cele mai aglomerate zone din București

Primarul general al Capitalei a scris pe pagina sa de Facebook, marți, că se lucrează la un proiect de infrastructură important pentru București, adică la conexiunea dintre Prelungirea Ghencea și Șoseaua Alexandriei, ce va duce la închiderea inelului median în zona de sud a orașului.

„Am atribuit deja Companiei Municipale Energetica contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investiții Prelungire Str. Brașov între Prelungirea Ghencea și Șos. Alexandriei.

Proiectul constă în realizarea unei legături rutiere în prelungirea străzii Brașov din sectorul 6, între sensul giratoriu din zona Dedeman Ghencea și Șoseaua Alexandriei (zona cuprinsă între Penitenciarul Rahova și Autobaza STB Alexandria)”, a scris Nicușor Dan.

Proiectul ambitios, anuntat in una dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei
Imaginea publicata de Nicusor Dan pe pagina lui de Facebook, cu precizarea ca traseul din fotografie este orientativ, iar varianta finala va rezulta in urma studiului de fezabilitate

Cum va arăta șoseaua

Primarul Capitalei a adăugat că în cadrul acestui proiect va fi construită o nouă arteră de drum, ce va avea șase benzi de circulație, precum și spațiu verde în zona mediană. Aceasta va asigura în viitor realizarea unei linii duble de tramvai, trotuare și piste pentru biciclete, în funcție de situația din teren.

Nicușor Dan a mai scris că acest proiect este necesar pentru a fluidiza traficul în zona de sud-vest a Capitalei, ce s-a dezvoltat în ultimii ani prin construirea unor ansambluri rezidențiale, precum și a unor spații comerciale sau clădiri de birouri. În plus, localitățile limitrofe precum Bragadiru, Domnești sau Clinceni s-au dezvoltat din punct de vedere imobiliar, ceea ce a dus la creșterea numărului de locuitori și de mașini.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat că termenul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru acest proiect este de patru luni. Apoi, urmează lansarea în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP a achiziției pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...