Proiect unic în Constanța, ce promovează vestigii ale cetăţii Tomis. Când încep scufundările în zona Cazinoului

Nicu Stan, Alexandru Teodorescu 23.07.2021, 19:58
Proiect unic în Constanța, ce promovează vestigii ale cetăţii Tomis. Când încep scufundările în zona Cazinoului

Proiect unic în Constanța, ce promovează vestigii ale cetăţii Tomis. Când încep scufundările în zona Cazinoului. Cine va avea voie să facă aceste scufundări în care se pot vedea vestigiile cetăţii antice ale Tomisului, vedeți în articolul de mai jos.

Proiect unicat în Constanța. Se fac scufundări cu ghizi, în care se pot vedea vestigiile cetății antice a Tomisului

Există un proiect unic în Constanța, care promovează vestigii ale cetăţii Tomis. S-a anunțat când încep scufundările în zona Cazinoului.

Peste 300 de participanţi la programul Constanţa – Capitala Tineretului din România 2021 – 2022 vor efectua scufundări la adâncimi cuprinse între 2 şi 8 metri, în zona Cazinoului, în perioada 28 iulie și 20 august. Totul face parte din cadrul proiectului ”Vestigii subacvatice”, ce promovează în rândul tinerilor vestigii scufundate ale cetăţii antice Tomis, informează Agerpres.

Vestigiile Tomisului se afla in apropierea Cazinoului din Constanta
Vestigiile Tomisului se afla in apropierea Cazinoului din Constanta

Cine organizează proiectul

Proiectul este realizat în parteneriat cu Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret Constanţa și este inclus în agenda de activităţi a programului Constanţa – Capitala Tineretului din România 2021 – 2022 şi promovează în rândurile publicului tânăr vestigii aflate sub ape ale zonei de est a cetăţii antice Tomis, informează comunicatul Primăriei Constanţa.

”Echipaţi în costume de scufundare şi însoţiţi de ghizi – scafandru arheolog, 300 de participanţi la programul Constanţa – Capitala Tineretului din România 2021 – 2022 vor efectua scufundări la adâncimi cuprinse între 2 şi 8 metri, în zona Cazino Constanţa, în perioada 28 iulie – 20 august 2021. Vizitarea va fi inofensivă pentru situl arheologic şi se va desfăşura în mod responsabil şi neinvaziv”, mai precizează comunicatul Primăriei Constanța.

Ghizii sunt scafandrii arheologi

Astfel, toţi cei cinci ghizi care îi vor însoţi pe vizitatori sunt specializați ca scafandrii arheologi. Sub directa supraveghere a acestora vestigiile vor fi privite de la o distanţă de minimum 1 metru.

Conform reprezentanţilor Primăriei, înainte de începerea turului cu ghizi, vizitatorii vor beneficia de un instructaj specific pentru scufundare din partea scafandrilor arheologi.

300 de persoane vor vedea vestigiile antice ale Tomisului

Toți cei 300 de vizitatori care vor participa la program, care se vor scfunda să vadă vestigiile, vor fi desemnaţi de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret Constanţa.

Aceştia trebuie să îndeplinească niște condiții. Să aibă vârsta de minimum 18 ani şi să nu aibă probleme medicale care să le afecteze capacitatea fizică şi psihică.

Cine finanțează proiectul ”Vestigii subacvatice”

Proiectul este finanţat de Primăria Municipiului Constanţa şi realizat de Asociaţia Culturală ”Georgiana Rusu”, în parteneriat cu Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret Constanţa.

Bugetul total al proiectului Vestigii subacvatice este de 110.200 lei, din care 100.000 lei reprezintă finanţare asigurată de municipiul Constanţa, iar 10.200 lei sunt contribuţia proprie a beneficiarului.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe