Programul restaurantelor se poate prelungi până la ora 2.00 în condiții speciale. Nunțile și botezurile intră în această categorie

Stan Filon 03.06.2021, 16:30
Programul restaurantelor se poate prelungi până la ora 2.00 în condiții speciale. Nunțile și botezurile intră în această categorie

Vin vești bune pentru petrecăreți! Aceștia vor putea petrece mai mult la restaurantul lor preferat sau pot prelungi petrecerea de nuntă sau botez după ora 12 noaptea! Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a înaintat propunerea de prelungire a programului restaurantelor către Guvernul României.

Programul restaurantelor se poate prelungi până la ora 2.00

Așadar, la propunerea CNSU, a fost aprobat în ședința de Guvern ca evenimentele private, de tipul nunților sau a botezurilor să poată fi desfășurate în restaurant până la ora 2.00, prelungindu-se astfel programul restaurantelor, doar pentru evenimente private, cu două ore.

CNSU a propus, iar Guvernul a aprobat, ca activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată în cadrul evenimentelor private (nunți și botezuri), să fie permisă până la ora 2:00.

Programul restaurantelor se poate prelungi pana la ora 2.00
Programul restaurantelor se poate prelungi pana la ora 2.00

Alte modificări adoptate

Totodată, potrivit Hotărârii nr. 36 din 3 iunie 2021, se completează Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 28 din 14.05.2021 astfel:

La art. 3 alin. (2) după litera s) se introduc două noi litere t) și u), cu următorul cuprins:

t) lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina sau Republica Moldova;

u) elevii/studenţii, cetăţeni români sau cetățeni cu domiciliul sau reşedinţa în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susţinut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unităţi/instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării ori se deplasează pentru activităţi legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.

De l 1 iunie, românii se bucură de mai multă libertate, după un an de restricții provocate de pandemia de coronavirus. ”Începând cu data de 01.06.2021, se propune ca activităţile culturale, artistice şi de divertisment să poată fi organizate şi desfăşurate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, în condiţiile asigurării unei suprafeţe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măştii de protecţie şi doar dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/ localitate este mai mică sau egală cu 3/ 1.000 de locuitori“, se arată în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.