Ce condiţie pune Florin Cîțu ca restaurantele să funcţioneze 100%. Precizări importante: ”Putem să vorbim de facilități pentru vaccinați”

Iancu Andreea 05.05.2021, 09:37
Ce condiţie pune Florin Cîțu ca restaurantele să funcţioneze 100%. Precizări importante: ”Putem să vorbim de facilități pentru vaccinați”

Revenirea la normalitate este așteptată de români, și nu numai, cu sufletul la gură. După ce întreaga lume a trecut prin momente dificile, cauzate de pandemie, fiecare cetățean speră să se întoarcă la modul de viață anterior izbucnirii acestei situații epidemiologice. Iar vaccinarea pare să fie singura soluție către normalitate și către ieșirile de odinioară în oraș, sectorul HoReCa fiind printre cele mai afectate în această perioadă. Soluții par să existe, inclusiv premierul Florin Cîțu privind cu optimism către viitor, însă punând o condiție ca restaurantele să funcționeze 100%.

Ce condiție ar trebui să fie respectată pentru ca restaurantele să funcționeze la capacitate de 100%. Premierul Florin Cîțu a făcut precizări importante

Multora le este dor de ieșirile în oraș, la restaurant, cu grupul de prieteni, însă acele vremuri par demult apuse. Pandemia a schimbat complet viețile oamenilor, iar socializarea a devenit tot mai restrânsă. Totuși, există o umbră de speranță, anunțată chiar de către Prim-ministrul Florin Cîțu, care a anunțat ce condiție ar trebui respectată pentru ca restaurantele să funcționeze în proporție de 100%. Oficialul român recunoaște că este nerăbdător cu privire la începerea sezonului estival și chiar vine cu propuneri pentru renunțarea la masca de protecție, dar și cu avantaje pentru persoanele care au ales să se vaccineze.

Sunt câteva lucruri pe care cu toții le așteptăm pentru sezonul estival. Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte, în drumeție, etc. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilități, să îi spunem aşa, pentru persoanele vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitatea de 100% cu persoane vaccinate, a scris Florin Cîțu pe contul de Facebook.

Florin Cîțu a anunțat ce condiție ar putea fi pusă pentru ca restaurantele să funcționeze 100%
Premierul Florin Cîțu a vorbit despre revenirea la normal, în contextul vaccinării populației

Când am putea reveni la normalitate

Chiar dacă pentru unii poate reprezenta o discriminare, șeful Executivului este de părere că această pandemie poate fi depășită prin vaccinare. De altfel, Florin Cîțu nota recent faptul că își dorește să atingem un prag de 5 milioane de persoane imunizate până la 1 iunie pentru a putea relaxa o parte dintre măsuri. Astfel, speră el, vom putea reveni la normalitate cât mai curând.

Singura soluție de a scăpa de pandemie o reprezintă vaccinarea, iar dacă atingem acele 5 milioane la 1 iunie, vom putea reveni la normalitate cât mai curând, a precizat oficialul pe internet.

De altfel, premierul a recunoscut că își dorește să se reia activitățile de dinainte de pandemie, menționând că îi lipsesc serile de concerte și concediile la mare, ori timpul petrecut la terasă.

Vreau să ne reluăm activitățile de dinainte de pandemie cât mai repede. Îmi este și mie dor să merg la concerte, la mare sau să beau o cafea pe terasă, relaxat, a adăugat el.

Urmăriți Impact.ro și pe