Programul Rabla Plus. Vești bune pentru români, se dau mai mulți bani. Anunțul e oficial

Nicu Stan 09.07.2021, 15:49
Programul Rabla Plus. Vești bune pentru români, se dau mai mulți bani. Anunțul e oficial

Programul Rabla Plus. Vești bune pentru români, se dau mai mulți bani. Anunțul e oficial. Toate amănuntele, în articolul de mai jos.

Vești bune pentru români. A fost mărit bugetul Rabla Plus. Ministerul Mediului a făcut anununțul

Programul Rabla Plus. Sunt vești bune pentru români, după ce s-a aflat că se dau mai mulți bani, iar anunțul este oficial. Autoritățile au decis să mărească bugetul alocat acestor programe, prin care românii pot cumpăra mașini mai puțin poluante.

Administraţia Fondului pentru Mediu va suplimenta din nou bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus cu 40 de milioane de lei, anunță AFM, potrivit Agepres.

Romanii sunt mari amatori de masini ecologice
Romanii sunt mari amatori de masini ecologice

Bugetul inițial al programului a fost rezervat integral în mai puţin de 2 luni

„Bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 milioane de lei, a fost rezervat integral în mai puţin de 2 luni de la lansarea programului.

De asemenea, prima suplimentare din acest an, în valoare de 20 milioane lei, a fost epuizată, demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător”, menţionează reprezentanţii AFM.

Programul Rabla Plus acordă două tipuri de ecotichete

În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru maşinile pur electrice şi 20.000 de lei pentru vehiculele hibrid plug-in, dar până în 50% din valoarea autovehiculului nou.

De asemenea, cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă şi să cumpere un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, precum şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

Românii, dornici de mașini ecologice

De asemenea, mumărul de solicitări pentru maşini electrice depuse de la începutul anului şi până la începutul lunii iunie, prin programul Rabla Plus a egalat numărul total al solicitărilor depuse în 2020 în acest program, anunța ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, la începutul lunii iunie.

”Noi finanţăm şi alte mijloace de transport alternative. Este o veste pentru toată lumea: până acum, suntem deja la nivelul numărului de maşini electrice solicitate anul trecut pe Rabla Plus, ceea ce înseamnă că dublarea bugetului este binevenită.

Ministrul Mediului promite că astfel de programe vor continua

Până la jumătatea anului se vor consuma exact atâtea vouchere, atâtea subvenţii pentru fiecare maşină câte s-au consumat tot anul 2020. Deci se întâmplă lucruri în jurul nostru, lumea este în continuă schimbare şi cu siguranţă vom avea posibilitatea să continuăm aceste programe”, spunea Tanczos Barna, pe data de 3 iunie.

Urmăriți Impact.ro și pe