Programul metroului din București după 15 mai. Ce s-a anunțat în această seară

Andrei Cezar 07.05.2020, 21:23
Programul metroului din București după 15 mai. Ce s-a anunțat în această seară

După data de 15 mai, odată cu relaxarea unor măsuri impuse de autorități în perioada stării de urgență, mulți români se vor întoarce la muncă. În acest context, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat care va fi programul metroului și cum se va circula.

Programul metroului din București după data de 15 mai

„Mâine, la iniţiativa domnului prim-ministru, vom avea o discuţie clară despre măsurile pe care le vom lua pe fiecare mod de transport în parte, începând cu data de 15 mai. Suntem pregătiţi să luăm măsuri pentru fiecare mod de transport, inclusiv la metrou. Ne-am adresat Ministerului Afacerilor Interne pentru a ne sprijini, pentru că la metrou, mai întâi, trebuie să ne asigurăm că accesul se face în condiţii de siguranţă. În staţii, de asemenea, se păstrează distanţa.”, a declarat joi ministrul Transporturilor.

Soluția propusă de Lucian Bode este ca numărul de trenuri subterane, puse în circulație, să fie în număr cât mai mare, pentru a reduce cât mai mult timpii de așteptare pentru călători.

”Noi venim cu maximum de trenuri posibil în această perioadă, astfel încât timpii de aşteptare să fie între 2-3 minute, respectiv 6-7 minute, în funcţie de staţiile Metrorex”, a declarat Lucian Bode.

Programul metroului din București după 15 mai. Ce s-a anunțat în această seară
Programul metroului din București după 15 mai. Ce s-a anunțat în această seară
Foto: A1.ro

Apel la Comisia Europeană pentru reguli de călătorie

Oficialul a mai declarat că a solicitat ajutorul Comisiei Europene pentru un set de reguli de călătorie ce ar trebui implementate și pe care speră să le primească până în 15 mai.

”Noi am avut săptămâna trecută o reuniune a Consiliului de miniştri de transporturi din Uniunea Europeană. Toate statele membre au solicitat, la unison, o propunere din partea Comisiei Europene, un set de recomandări, astfel încât toate statele membre să le poată aplica unitar. Credem că, până pe data de 15 mai, Comisia Europeană va veni cu un set de recomandări pe care le vor aplica toate statele membre”, a mai spus minstrul Transporturilor.

Începând cu 15 mai, în România se trece de la starea de urgență la starea de alertă. În acest context autoritățile vor lua o serie de măsuri de relaxare, dar vor implementa și noi reguli de conduită socială.

Printre măsurile de relaxare se află și liberatea de circulație, în interiorul localităților, fără a mai fi nevoie de completaerea declarației pe proprie răspundere.

Urmăriți Impact.ro și pe