Când ar putea fi redeschise mall-urile în România. Data anunțată de ministrul Nelu Tătaru

Andrei Cezar 20.04.2020, 17:55
Când ar putea fi redeschise mall-urile în România. Data anunțată de ministrul Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre ridicarea restricțiilor impuse, de către autorități prin ordonanțele militare. Relaxarea acestora va fi făcută treptat, și cu respectarea strictă a mai multor criterii, potrivit declarațiilor ministrului.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre redeschiderea mall-urilor

A trecut mai bine de o lună de la decretarea stării de urgență, iar restricțiile sociale vor continua cel puțin până la jumătatea lunii mai. În acest context, tot mai mulți români se întreabă când vor putea reveni la viața de dinaintea pandemiei. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat la Digi24 că relaxarea restricțiilor se va face treptat, în funcție de mai multe criterii, printre care: numărul deceselor, evoluția focarelor, gradul de afectare a personalului medical, aglomerația din ATI, curba cazurilor noi.

„Dacă observăm o scădere a numărului de cazuri noi timp de două săptămâni, de-abia după putem să ne gândim la alte metode”, a declarat Nelu Tătaru.

De asemenea, minsitrul a mmai precizat că mall-urile și competițiile sportive vor fi redeschise, cel mai probabil, în decursul următoarelor trei luni de zile.

”Măsurile de izolare functionează si presiunea pe spitale e redusă. Masurile de relaxare nu însemna reluarea comptetitiilor sportive, a mall-urilor și a centrelor comerciale. Ne gandim după urmatorele 3 luni, este o dinamincă care trebuie evaluată”, a mai precizat ministrul Sănătății.

Oficialul a mai declarat că, în primul rând, reluarea activității va însemna redeschiderea anumitor locuri de muncă și a anumitor spații, dar nu se poate vorbi în acest moment de permiterea adunărilor cu un număr mare de participanți.

Când ar putea fi redeschise mall-urile în România. Data anunțată de ministrul Nelu Tătaru
Când ar putea fi redeschise mall-urile în România. Data anunțată de ministrul Nelu Tătaru

Se vor redeschide granițele în funcție de rezultatul măsurilor impuse

Nelu Tătaru a mai făcut precizări și despre redeschiderea granițelor, măsură care va fi luată în funcție de rezultatul pe care îl vor avea măsurile impuse până acum. Însă acest lucru ar putea fi condiționat și de deciziile pe care le vor lua vecinii noștri.

”Dacă facem aceste lucruri bine, controlat, putem redeschide aceste granițe. Vom face și noi ce fac vecinii noștri, în contextul în care pandemia, după cum vedem, începe să meargă încet, pe o pantă descendentă. Noi ne adaptăm la evoluția țării noastre și fiecare măsură va fi luată progresiv. Suntm într-o pandemie care mai lasă un an-doi epidemii. Suntem într-un moment în care încercăm să aplatizăm o curbă a infectărilor, să evaluăm starea populației, după această curbă și să pregătim anumite sezoane, poate de o amploare mult mai mică deât acesta, dar să ne pregătim să putem proteja o țară, inclusivprin limitarea accesului.”, a mai declarat Nelu Tătaru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI