Măsurile de relaxare pe care le iau, de luni, mai multe țări din Europa. Ungurii au voie și la ștrand

Diana Radu 03.05.2020, 17:50
Măsurile de relaxare pe care le iau, de luni, mai multe țări din Europa. Ungurii au voie și la ștrand

Autoritățile din mai multe țări din Europa au decis relaxarea restricțiilor impuse de pandemie începând cu data de 4 mai. Printre acestea se numără: Germania, Italia, Spania Belgia, Grecia, Ungaria, etc. Iată ce presupun aceste măsuri de relaxare și la ce vor primi undă verde cetățenii.

Ce măsuri de relaxare se vor lua de luni în unele țări din Europa

Guvernele statelor în care vor fi implementate măsurile de relaxare i-au avertizat pe cetățeni că procesul de relaxare se va desfășura treptat, iar în cazul în care rata de infectare va crește din nou, se vor impune imediat măsuri de siguranță. Astfel, în Ungaria, premierul Viktor Orban anunțat că magazinele se pot redeschide fără orar limitat și la fel și terasele și restaurantele. De asemenea, ungurii vor avea voie să meargă la ștrand în aer liber, potrivit Digi 24.

masuri de relaxare, ungaria, stare de urgenta, pandemie
Ce măsuri de relaxare se vor lua de luni în Ungaria

În schimb, manifestările cu peste 500 de persoane rămân interzise până pe 15 august. O altă interdicție care rămâne în vigoare este distanța obligatorie de 1,5 metri între peroane în magazin și în transportul comun, precum și purtarea măștilor de protecție.

În Germania se vor redeschide locurile de joacă, muzeele și bisericile în primă instanță, iar apoi și școlile și magazinele comerciale mari. Însp, cancelarul German face apel la cetățeni să fie prudenți, având în vedere că nu există încă un vaccin.

Italienii vor avea voie să iasă din casă după data de 4 mai pentru a face sport în apropierea locuinței. Parcurile și grădinile vor fi redeschise, iar cetățenii vor putea merge să-și viziteze rudele care se află în aceeași regiune. Școlile se vor deschide din septembrie, iar restaurantele din iunie.

Belgia va introduce în circulație mai multe mijloace de transport în comun, însă purtarea măștilor rămâne obligatorie. De asemenea, se vor redeschide magazinele, iar toate secțiile din spitale își vor relua activitatea.

În Austria vor fi redeschise magazinele mari, saloanele de înfrumusețare și terenurile de sport. Austriecii vor avea voie să se întâlnească în grupuri de până la zece persoane. Măsuri asememănătoare celor enumerate mai sus se vor lua începând din data de 4 mai și în Spania, Slovenia, Grecia și Croția.

Urmăriți Impact.ro și pe