Metrorex schimbă programul de circulație al trenurilor. Cât vor aștepta bucureștenii în stații

Olteanu Mariana 19.05.2023, 16:58
Metrorex schimbă programul de circulație al trenurilor. Cât vor aștepta bucureștenii în stații

Metrorex anunță noi modificări ale programului de circulație. De acum, românii vor fi nevoiți să aștepte mai mult timp în stații. Compania a anunțat și motivul care a determinat aceste noi schimbări.

Numărul insuficient de trenuri oferite de Alstom Transport S.A., firma care se ocupă de mentenanța trenurilor de metrou, pune compania Metrorex într-o situație dificilă. Aceștia vor fi nevoiți să modifice programul de circulație al trenurilor. Odată intrate în vigoare noile modificări, oamenii vor fi nevoiți să aștepte chiar și zece minute metroul. Totodată, compania nu a transmis o dată oficială la care vor intra în vigoare noile modificări.

Din cauza acestei situații, Metrorex se vede nevoit să ia măsuri legale asupra firmei Alstrom Transport S.A. Compania de transport anunță că va aplica toate sancțiunile legale și contractuale pentru situația creată dar și pentru neîndeplinirea obligațiilor asumate conform prevederilor contractuale.

Ce spun reprezentanții companiei Metrorex

Prin intermediul unui comunicat de presă, compania Metrorex își prezintă scuzele față de călători, care vor fi nevoiți să aștepte mai mult timp pe peron.

„Înțelegând disconfortul creat călătorilor, personalul Metrorex care organizează și supraveghează circulația trenurilor de metrou va lua măsuri operative pentru asigurarea unor intervale de succedare a trenurilor cât mai apropiate de graficele normale de circulație, în scopul limitării efectelor survenite ca urmare a acestei situații neplăcute.

Pe această cale, Metrorex prezintă scuze călătorilor ce folosesc acest mijloc de transport și îi asigură că întreprinde demersuri permanente în vederea asigurării condițiilor optime de călătorie cu metroul”, informează compania.

Urmăriți Impact.ro și pe