Prognoza meteo, vineri, 31 iulie 2020. ANM a emis cod galben de caniculă. Care sunt zonele afectate din țară

Elena Avramescu 31.07.2020, 10:30
Prognoza meteo, vineri, 31 iulie 2020. ANM a emis cod galben de caniculă. Care sunt zonele afectate din țară

ANM vine cu un avertisment pentru ziua de 31 iulie 2020, deoarece canicula va fi prezentă în mare parte din regiunile țării. Va fi cod galben de caniculă în 17 județe, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Prognoza meteo, vineri, 31 iulie 2020

Vremea rămâne extrem de caldă și astăzi, 31 iulie, cu temperaturi peste media normalului. Conform ANM, va fi caniculă în mare din Muntenia, Oltenia și Dobrogea, cu temperaturi maxime de până la 37 de grade.În plus, disconfortul termic va fi foarte accentuat, de accea este recomandat să se evite statul afară mai ales în orele prânzului, și să vă hidratați cât mai des.

Codul galben de caniculă transmis de ANM vizează următoarele județe: Argeș, București, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman și Vâlcea.

Nici ziua de ieri nu a fost mai răcoroasă, înregistrându-se temperaturi extrem de riicate pentru această perioadă, cu cod galben în jumătate din județele din țară.

Prognoza meteo, vineri, 31 iulie 2020
Prognoza meteo, vineri, 31 iulie 2020

Prognoza meteo, vineri, 31 iulie 2020

“În intervalul 31 iulie, ora 10:00 – 01 august, ora 04:00, la început în nord, nord-est și local la munte, apoi și în estul și sud-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe suprafețe mici 40…60 l/mp. Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în centrul și sudul țării, dar pe spații mai restrânse” a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

Vremea extrem de caldă se va menține și în primele zile ale lunii august, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă, 31 iulie – 01 august, va fi tropicală, cu temperaturi de peste 20 de grade chiar și seara. În plus, disconfortul termic va rămâne accentuat pentru o perioadă destul de mare de timp, în special în Banat și în sudul Moldovei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...