Prognoza meteo, vineri, 3 aprilie 2020. Ce temperaturi se vor înregistra în țară, după vremea deosebit de rece

Diana Radu 03.04.2020, 08:10
Prognoza meteo, vineri, 3 aprilie 2020. Ce temperaturi se vor înregistra în țară, după vremea deosebit de rece

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru vineri 3 aprilie. Potrivit acestora vremea va începe să se încălzească după temperaturile deosebit de reci din ultimele zile.

Prognoza meteo, vineri, 3 aprilie 2020

În noaptea de joi spre vineri vremea s-a menținut deosebit de rece în toată țara. Vântul a suflat slab și moderat, iar pe suprafețe mici s-au semnalat condiții de ceață. Valorile termice maxime au fost cuprinse între -19 grade Celsius în depresiuni și 3 grade Celsius în Dealurile de Vest și pe litoral. În București, dimineața va debuta cu brumă, vânt slab și cu minime de -4 grade Celsius, însă se va încălzi pe parcursul zilei.

meteo, 3 aprilie, anm, meteorologi
Prognoza meteo, vineri, 3 aprilie 2020

De asemenea, avertizarea meteo emisă de ANM pentru vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol, va expira astăzi, la ora 10. Textul avertizării spunea că: „Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an îndeosebi în timpul nopţilor şi al dimineţilor, când se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade mai ales în jumătatea de nord a teritoriului. Se va produce brumă și local îngheț la sol”, potrivit ANM.

Așadar, după orele dimineții, vremea se va încălzi în majoritatea regiunilor din țară. Astfel, chiar dacp în regiunile vestice, centrale și nordice, cerul va avea înnorări temporale, soarele își va face loc pentru a străluci. În restul teritoriului, cerul va fi senin și va începe să varieze spre lăsarea serii.

La munte temperaturile se vor păstra mai scăzute, iar vântul va sufla moderat și se va intensifica pe crestele montane, unde va spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade Celsius în depresiuni și 18 grade Celsius în sudul Moldovei. Bucureștenii vor avea și ei parte de o zi cu vreme frumoasă cu vreme frumoasă, cu cer senin și cu soare, în care temperaturile maxime se vor situa între 16 și 17 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe