Prognoza meteo, luni, 30 martie 2020. În ce zone din țară sunt anunțate cele mai ridicate temperaturi. Anunțul ANM

Diana Radu 30.03.2020, 08:00
Prognoza meteo, luni, 30 martie 2020. În ce zone din țară sunt anunțate cele mai ridicate temperaturi. Anunțul ANM

Specialiștii de la Administrația Națoională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru luni, 30 martie. Potrivit acestora vom avea parte de vreme frumoasă în majoritatea teritoriului, exceptând zonele montane.

Prognoza meteo, luni, 30 martie 2020

Meteorologii anunță că vremea va continua să fie frumoasă, iar cele câteva grade în minus care se vor înregistra în partea de vest, nord și centru a țării, nici nu se vor simți. Astfel, valorile termice se vor situa aproape de cele specifice perioadei. Iată cum va fi vremea în țată!

prognoza meteo, 30 martie, anm, temperaturi
Prognoza meteo, luni, 30 martie 2020

În zonele montane sunt așteptate ninsori ce se vor depune sub un strat nou de zăpadă. Astfel, în Transilvania, Moldova și Maramureș, treptat, vor apărea ninsori și lapoviță. De asemenea, specialiștii ANM anunță că estul Munteniei și în nordul Dobrogei va ploua slab, ceeea ce înseamnă că ploile nu vor fi însemnate cantitativ.

Vântul va sufla cu putere în vestul și în nordul țării, iar pe creste se va intensifica astfel încât rafalele vor atinge viteze de 70 km/h și vor viscoli ninsoarea.  La altitudini mari, vântul va fi de 65-70 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită.Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 5 grade Celsius în nordul Moldovei și 20 grade Celsius în sudul și estul Munteniei.

Cum va fi vremea în Capitală

Și bucureștenii vor avea parte de o zi frumoasă cu cer senin și mult soare în care maximele termice vor urca până la 19-20 de grade Celsius, însă se vor resimți cu două grade mai mult. Șansele de precipitații sunt zero, iar vântul va sufla slab, cu o putere de 7 km/h, iar probabilitatea de precipitați va fi de 8%.

În a doua parte a zilei vremea se va mai încălzi cu două grade Celsius. Cerul va fi predominant noros, vântul va sufla cu o intensitate de 17 km/h, în rafale ajungând la 28 km/h, iar probabilitatea de precipitații va fi de 25%.

Urmăriți Impact.ro și pe