Prognoza meteo pentru Paște 2020. Ce spun meteorologii

Rădulescu Valentin 31.03.2020, 17:11
Prognoza meteo pentru Paște 2020. Ce spun meteorologii

Administrația Națională de Meteorologie a emis deja prognoza meteo pentru săptămâna de Paște. În unele regiuni temperaturile vor fi mai ridicate față de cele normale ale acestei luni. Cum va fi vremea de Paște?

Prognoza meteo pentru Paște 2020

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru luna ce urmează. Potrivit acestora, temperaturile aerului vor fi mai ridicate, față de cele normale ale acestui interval, respectiv 30 martie-27 aprilie. Pentru săptămâna 30.03-06.04, valorile termice sunt mai coborâte în cea mai mare parte a țării. Regiunile vestice și nord-vestice sunt cele mai afectate de temperatură ridicată. În sud-estul țării, temperaturile sunt însă medii și chiar apropiate de normala acestei perioade. Totodată, precipitațiile își vor face apariția în regiunile sudice, dar cel mai des în partea de nord a Olteniei și Munteniei. În rest, ploile vor fi normale pentru acest interval. De astfel, luna aceasta va fi mult mai stabilă față de luna precedentă, potrivit specialiștilor.

Săptămâna 06.04-13.04 are temperaturile aerului apropiate de cele normale pentru săptămâna aceasta, aproximativ în toate regiunile, dar pot fi mai coborâte local și în zonele montane. Ploile estimate pentru perioada aceasta își vor face apariția în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și sud-vestice.

Prognoza meteo pentru Paște 2020. Ce spun meteorologii
Prognoza meteo pentru Paște 2020. Ce spun meteorologii

Săptămânile 13.04-20.04 și 20.04-27.04

Paștele Ortodox este în acest an pe 19 aprilie, iar pentru perioada 13.04-20.04, temperaturile aerului sunt estimate ca fiind medii, vor fi ușor ridicate însă pentru regiunile estice. În rest se vor situa de astfel în jurul celor normale, pentru această perioadă. Precipitațiile vor fi și ele apropiate de cele normale, aproximativ în toate regiunile. Ploile vor fi specifice pentru această perioadă.

Săptămâna 20.04-27.04 , va avea temperaturile medii termice situate în jurul celor normale pentru această săptămână. Vor fi posibil mai ridicate în regiunile extracarpatice. Precipitațiile vor apărea și ele în cantități apropiate de cele normale ale acestui interval pe toată zona țării. Totodată, temperaturile pot varia între regiuni.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe