Prognoza meteo pentru weekend, 27-29 august 2021. Vremea se strică în toată țara

Stan Filon 26.08.2021, 16:08
Prognoza meteo pentru weekend, 27-29 august 2021. Vremea se strică în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru weekend-ul 27-29 august 2021, iar veștile nu sunt deloc bune. vremea se strică în aproape toată țara, iar ploile vor pune stăpânire pe țara noastră, după cum anunță meteorologii.

ANM a publicat prognoza meteo pentru weekend, 27-29 august 2021

Așadar, prognoza meteo pentru ultimul weekend din august vine cu ploi abundente în mai multe regiuni din țară. Vremea se va strica încă de vineri, când va începe să plouă în aproape toată țara. Vestea bună este că de luni, vremea va începe să reintre într-un proces de stabilitate, cu valori termice apropiate datei din calendar.

Pentru ziua de vineri, meteorologii spun că trebuie să ne pregătim de ploi. În vestul, nordul și centrul țării, precum și în zona de munte, vremea va fi în general instabilă și răcoroasă. În Banat, Crișana, Maramureș și, parțial, Oltenia, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, iar începând de după-amiază înnorările se vor accentua și în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei, unde vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice. Vor fi ploi însemnate cantitativ, ce pot ajunge la 35 de l/mp, dar vor fi și condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi de la 17…18 grade în Crișana și Maramureș, până la 30…31 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 22 de grade. În București, vineri vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros și, trecător, ziua, va ploua slab, iar vntul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade.

Prognoza meteo pentru weekend, 27-29 august 2021
Prognoza meteo pentru weekend, 27-29 august 2021

Cum va fi vremea sâmbătă

Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă, iar în jumătatea de nord-vest a țării va fi răcoroasă. Vor fi înnorări accentuate în toată țara și vor cădea averse cu caracter torenţial și descărcări electrice. Vor fi și condiii de grindiă. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Meridionali, local în regiunile sudice şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului, îndeosebi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18…19 grade în vest și nord-vest și 31 de grade în sud-est.

Sâmbă se anunță vreme caldă în București, dar instabilă. Înnorările se vor accentua după amiază și, îndeosebi spre seară și noaptea, vor fi perioade cu averse, iar vântul se va înteți. Temperatura maximă se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade.

Cum va fi vremea duminică

Duminică, vremea va rămâne instabilă, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, dar izolat va cădea li grindină. Temperaturile maxime vor caracteriza o vreme caldă în sud-estul țării, dar răcoroasă în rest și se vor situa între 17…18 grade în Crișana, Maramureș și nord-vestul Transilvaniei şi 32…33 de grade în Bărăgan şi Podişul Dobrogei.

La București, duminică, vremea se va încălzi. Cerul va avea înnorări și, temporar, vor mai fi ploi slabe și, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.