Cum va fi vremea în luna septembrie. Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

Badea Violeta, Dragos Ștefănescu 23.08.2021, 18:42
Cum va fi vremea în luna septembrie. Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au efectuat prognoza meteo pentru luna septembrie. Conform acestora, temperaturile vor fi în scădere pe tot teritoriul României, iar ploile își vor face resimțită prezența. Iată ce spun meteorologii despre vremea din perioada următoare!

Prognoza meteo pentru luna septembrie

Meteorologii de la ANM au oferit informații legate de starea vremii din luna septembrie. La o primă vedere observăm că temperaturile vor fi în scădere în majoritatea regiunilor de pe teritoriul țării noastre.

De asemenea, prognoza arată că toamna vine cu mai multe precipitații. În alte zone ale României, valorile rămân neschimbate, iar vremea călduroasă se menține și în perioada următoare. Iată cum arată prognoza meteo pentru următoare patru săptămâni.

Prognoza meteo pentru luna septembrie
Prognoza meteo pentru luna septembrie

Vremea în săptămâna 31 august – 7 septembrie

Pentru această perioadă sunt anunţate temperaturi mai ridicate ale aerului decât cele normale pentru această săptămână. Maxime termice pot atinge între 32 și 34 de grade Celsius în unele județe.

Acestea sunt valabile pentru partea de est a ţării, pentru zonele din sud-est, dar şi pentru regiunile vestice. În restul țării se vor înregistra valori apropiate de cele normale pentru această perioadă.

„Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile nordice. Excepţie va face sud-estul teritoriului, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă”, spun meteorologii, potrivit Mediafax.

Vremea în săptămâna 7 – 14 septembrie

În a doua săptămâna a lunii, ne vom confrunta cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului. Anunțul este valabil pentru toate zonele țării, dar acestea se vor resimți mai mult în partea de sud-est a României. În regiunile vestice și montane sunt anunțate câteva ploi slabe sau moderate cantitativ.

Vremea în săptămâna 14 – 21 septembrie

Prognoza meteo din săptămâna 14-21 septembrie arată că temperaturile se vor situa uşor peste cele specifice acestei perioade, în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-estice. În restul regiunilor, valorile vor fi apropiate de cele normale pentru aceast interval.

„Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil uşor excedentar în regiunile centrale, vestice şi la munte”, se arată în anunțul celor de la ANM.

Vremea în săptămâna 21-28 septembrie

În ultima săptămâna a lunii septembrie, meteorologii ANM anunță temperaturi specifice pentru acest interval pe tot teritoriul țării, dar avertizează că vor exista și perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce vor determina cantități mai însemnate de apă.

La munte, vremea se va răci treptat în intervalul menționat, iar mediile maximelor vor porni de la 20 de grade și vor ajunge la 16 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...