Ce trebuie să facă românii până pe 27 august pentru a primi bani de la stat. Sumele ajung chiar şi la 70.000 de euro

Badea Violeta 20.08.2021, 09:40
Ce trebuie să facă românii până pe 27 august pentru a primi bani de la stat. Sumele ajung chiar şi la 70.000 de euro

Veste bună pentru tinerii fermieri! Cei care vor să-și deschidă o afacere în agricultură vor putea accesa fonduri europene, iar sumele nu sunt deloc de neglijat. Iată ce trebuie să facă românii până pe data de 27 august pentru a primi bani de la stat!

Românii pot primi până la 70.000 de euro pentru afaceri în agricultură

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunțat că tinerii care sunt interesați să-și deschidă o afacere în agricultură vor putea beneficia de 70.000 euro fiecare, bani nerambursabili. De asemenea, reprezentanții au anunțat că se vor acorda și 15.000 euro pentru ferme mici.

Dar există și anumite condiții, și anume cei care accesează aceste sume să fie tineri fermieri. De asemenea, aceștia au obligativitatea de a prelua cel puțin trei ferme. În plus, viitorii fermieri trebuie neapărat să fi absolvit o facultate de profil agronomic. AFIR a anunțat că actele și proiectele se pot depune până la data de 27 august.

„Sesiunea de primire online a a proiectelor pe site-ul AFIR începe în data de 27 august 2021, ora 9.00, pentru următoarele linii de finanțare din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală:

Submăsura 6.1 – instalarea tinerilor fermieri

Submăsura 6.3 – dezvoltarea fermelor mici

sM 16.4/ sM 16.4a – cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol.”, se arată în comunicatul publicat de AFIR.

Romanii pot primi pana la 70.000 de euro pentru afaceri in agricultura
Romanii pot primi pana la 70.000 de euro pentru afaceri in agricultura

Sprijin financiar majorat la 250.000 de euro, de la 100.000 de euro în sesiunile anterioare

Cei care doresc să acceseze submăsura 16.4a/16.4 vor putea beneficia de o sumă de 250.000 de euro, iar banii sunt 100% nerambursabil. În sesiunile anterioare, sprijinul era de 100.000 de euro.

De asemenea, reprezentanții au anunțat că costurile de funcţionare a cooperării nu vor depăşi 10% din valoarea maximă a sprijinului acordat pe proiect. Sprijinul solicitat trebuie să fie justificat şi corelat cu complexitatea proiectului, cu cantitatea de produse comercializate şi cu valoarea adăugată generată de acesta după implementare.

Tinerii care sunt dornici sp devină fermieri și să acceseze fonduri europene prin submăsurile menţionate anterior au la dispoziţie gratuit pe site-ul celor de la AFIR Ghidul solicitantului şi anexele aferente acestuia, la secţiunea „Investiţii PNDR”, în vederea întocmirii documentaţiei pentru depunerea cererilor de finanţare, care se va realiza on-line, pe site-ul Agenţiei. Înscrierile se pot face până la data de 27 august.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...