Prognoza meteo pentru săptămâna 2-8 noiembrie. Ce se va întâmpla noaptea în România

Rădulescu Valentin 01.11.2020, 20:15
Prognoza meteo pentru săptămâna 2-8 noiembrie. Ce se va întâmpla noaptea în România

După o săptămână cu precipitații în mare parte a țării, meteorologii au anunțat că vremea începe să fie mult mai liniștită. Luna noiembrie începe cu o vreme destul de caldă față de normala acestei perioade, dar valorile vor scade semnificativ pe timpul nopții. Cum va fi vremea pentru săptămâna 2-8 noiembrie?

Cum va fi vremea pentru 2-5 noiembrie

Săptămâna începe cu temperaturi de 6-8 grade în zonele montane, iar noaptea va veni cu temperaturi de -2 și -3 grade. În mare parte a țării vremea se va menține un pic mai caldă față de valorile acestei perioade. Ploile slabe își vor face apariția în zonele Banat, Crișana, Maramureș și nordul Transilvaniei.

Pe data de 3 noiembrie, marți, în mare parte a țării vom avea parte de temperaturi între 10-12 grade, iar maximele vor ajunge chiar și până la 18 grade. Valori mai scăzute se înregistrează însă în zonele montante, acolo unde maximele ajung până la 9 grade. Precipitațiile își vor face apariția doar în Banat și Crișana. Pe timpul nopții, minimele se încadrează între 6 și 9 grade.

Miercuri avem temperaturi de 12 grade în majoritatea țării, maximele ajung până la 16-17 grade în Banat și Crișana. Noaptea aduce însă minime de 8-10 grade în cea mai mare parte a țării. La munte însă, acestea nu vor trece de 4-6 grade Celsius. Precipitațiile își vor face apariția în zonele montane.

Pentru ziua de joi, temperaturile se încadrează între 13 și 15 grade Celsius în mare parte a țării. În zonele de munte, temperaturile nu trec însă de 6-7 grade. Precipitațiile își vor face apariția prin Banat. Maramureș, Crișana, Transilvania și zonele montate.

Vineri temperaturile minime se încadrează între 9 și 11 grade în Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. În mare parte a țării temperaturile vor fi situate între 9 și 11 grade, iar maximele ajung până la 13 grade. Precipitațiile sunt slabe și își pot face apariția în sudul Transilvaniei, Oltenia și nordul Munteniei.

Cum va fi vremea în prima săptămâna din noiembrie?
Cum va fi vremea în prima săptămâna din noiembrie?

Vremea pentru weekend-ul 6-7 noiembrie

Pentru acest weekend, vremea se menține destul de bună. Nu avem parte de ploi în majoritatea țării, iar maximele se vor situa între 10 și 12 grade pentru data de 6 noiembrie. În Oltenia și sud-vestul Munteniei, temperaturile vor ajunge chiar și până la 14-15 grade. La munte, acestea vor ajunge până la 6 și 8 grade.

În ziua de duminică, nu se produce nici o schimbare în registrul termic. Temperaturile rămân aproximativ la aceleași valori ca în ziua de sâmbătă. Ziua de 7 noiembrie se încheie fără precipitații în țară și cu o vreme frumoasă.

Urmăriți Impact.ro și pe