Un primar din Oltenia vrea să schimbe numele satului în ”Paris”. Care este motivul

Mihai Roșoiu 14.10.2020, 10:05
Un primar din Oltenia vrea să schimbe numele satului în ”Paris”. Care este motivul

Un primar din Oltenia vrea să schimbe numele satului în Paris. Nu este nicio glumă și edilul chiar are un motiv bine întemeiat. Ales în fruntea unei comunități din Oltenia pentru a șasea oară, primarul e gata pentru marea schimbare. Să schimbe denumirea localității Optași în Paris!

Un primar din Oltenia vrea să schimbe numele comunei în Paris

Marin Scurtu are șase mandate de primar la activ. Nu este un necunoscut. Lumea îl știe pentru ideile năstrușnice pe care le-a pus în practică de-a lungul timpului. Varianta cu Parisul nu e chiar o nebunie. În trecut, una dintre localitățile care astăzi formează comuna Optași (județul Olt) se numea chiar Paris.

De unde venea denumirea? Oamenii locului spun că în zonă veneau mulți negustori francezi. Aceștia își așezau tabăra pe malul râului Vedea. Curând, satul s-a numit Paris, dar denumirea a dispărut în 1968 prin comasarea mai multor localități din zonă.

Acum, Parisul din inima Olteniei a dispărut aproape în totalitate. O stradă aduce aminte de vechiul nume, însă primarul Scurtu a avut grijă să țină vie amintirea. Cum? A construit un mini-turn Eiffel pe care l-a așezat la intrarea în Optași. Apoi, a apărut un indicator cu numele capitalei Franței.

Un primar din Oltenia vrea să schimbe numele satului în ”Paris”
Un primar din Oltenia vrea să schimbe numele satului în ”Paris”

Referendumul pare a fi soluția ideală pentru a reveni la vechea denumire. Ideea a încolțit în mintea lui Marin Scurtu. Edilul vrea să atragă turiști în zonă.

Intrare cu 8 ași!

Primarul din Oltenia care vrea să schimbe numele satului în Paris se gândește în permanență la cum să își promoveze comuna. La intrarea în localitatea Optași se află o construcție circulară din opt ași, cărți de joc așezate în jurul unui ax. Culmea, numele așezării nu are nicio legătură cu banalele cărți de joc.

Un primar din Oltenia vrea să schimbe numele satului în ”Paris”
Un primar din Oltenia vrea să schimbe numele satului în ”Paris”

Tocmai primarul Scurtu dezvăluie adevărul într-un interviu pe care l-a acordat pentru Radio România Oltenia:

„Optași vine de la opt ostași care s-au stabilit aici în vechime, care au trăit aici acum câteva sute de ani”, a spus Marin Scurtu.

Parisul pe Google Maps

Un primar din Oltenia vrea să schimbe numele satului în Paris, iar motivul este cât se poate de „serios”. Își dorește cu tot dinadinsul ca localitatea să apară pe Google Maps. Pentru asta, Marin Scurtu, edilul comunei Optași-Măgura vrea să realizeze un referendum, dar nu numai.

Edilul are planuri mari. Vrea să aducă și Sena, dar și un parc plus un pod pentru îndrăgostiți. Orice pentru atragerea turiștilor în zonă. Marin Scurtu crede că odată realizate aceste obiective turistice, Parisul Olteniei va fi un punct de atracție important în zonă.

Urmăriți Impact.ro și pe