Prognoza meteo pentru luna septembrie. Toamna se instalează brusc în România. De când încep ploile

Badea Violeta 02.09.2022, 09:03
Prognoza meteo pentru luna septembrie. Toamna se instalează brusc în România. De când încep ploile

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru prima lună de toamnă. Următoarele săptămâni vor aduce ploi, însă valorile termice rămân în continuare mai ridicate decât cele specifice acestei perioade a anului. Iată mai multe detalii!

Cum va fi vremea în luna septembrie

După o perioadă în care căldura ne-a făcut să ne simțim sleiți de puteri, meteorologii anunţă că în următoarele săptămâni vremea se va răcori ușor, iar ploile își vor face simțită prezența în aproape toată țara. Totuși, în anumite zone, temperaturile rămân ridicate.

„Este suficient să ne uităm la această săptămână, unde sunt câteva zile în care, în anumite zone din țară, cum este SE-ul țării, este foarte cald și sunt precipitații foarte puține, iar în a doua parte a săptămânii să avem zile cu vreme foarte instabilă, cu furtuni și cantități mari de precipitații punctiform. Media o să pondereze, o să niveleze aceste extreme.

Pe de o parte vor fi temperaturile foarte ridicate, iar pe de altă parte vor fi valorile de 23-25 grade Celsius. Adică, în decurs de o săptămână vom vorbi despre diferențe de cel puțin 10 grade între temperaturile de la începutul săptămânii și cele care se vor înregistra în a doua parte, pe un fond termic mai ploios“, a declarat Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, potrivit DC News.ro.

Prognoza meteo ANM, luna septembrie 2022
Prognoza meteo ANM, luna septembrie 2022

Prognoza meteo pentru săptămâna 5 – 12 septembrie 2022

În prima săptămână a intervalului de prognoză, temperaturile vor fi mai mari decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului, în cea mai mare parte a teritoriului.

Excepție vor face regiunile din vest, unde acestea vor fi apropiate de cele specifice. Conform meteorologilor ANM, regimul pluviometric va fi excedentar în vest, nord-vest și în centrul țării

Prognoza meteo pentru săptămâna 12 – 19 septembrie 2022

În cea de-a doua săptămână a intervalului, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale în toate regiunile țării. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, specialiștii estimează un regim pluviometric excedentar în majoritatea regiunilor. Excepție fac zonele estice, nordice și centrale.

Prognoza meteo pentru săptămâna 19 – 26 septembrie 2022

Pentru perioada 19 – 26 septembrie, specialiștii ANM anunță valori termice apropiate de cele specifice pentru această perioadă, lucru valabil pentru majoritatea regiunilor. Cantitățile de precipitații vor fi normale pentru acest interval, la nivelul întregului teritoriu.

Prognoza meteo pentru săptămâna 26 septembrie – 3 octombrie 2022

În ultima săptămână a intervalului de prognoză, meteorologii estimează că media valorilor termice va fi ușor mai ridicată decât cea specifică acestei perioade, pe întreg teritoriul țării noastre.

În ceea ce privește precipitațiile, pentru săptămâna 26 septembrie – 3 octombrie 2022, specialiștii estimează cantintăți apropiate de cele normale, în majoritatea regiunilor țării.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...