ANM a emis cod roșu de furtuni într-un județ din România. Sunt așteptate ploi torențiale și descărcări electrice

Badea Violeta 29.08.2022, 12:58
ANM a emis cod roșu de furtuni într-un județ din România. Sunt așteptate ploi torențiale și descărcări electrice

Dacă până acum canicula ne-a dat mari bătăi de cap și temperaturile au urcat chiar și la 37 de grade Celsius, în următoarele ore, specialiștii în meteorologie avertizează că vremea se schimbă radical. ANM anunță un cod roșu de furtuni în România. Sunt așteptate averse torențiale și descărcări electrice. Iată județul vizat!

Cod roșu de furtuni într-un județ din România

Reprezentanții de la ANM au emis un cod roșu de furtuni în România, în următoarea oră. Avertizarea meteo este valabilă în decursul zilei de luni, 29 august, între orele 12:50 și 13:30.

Potrivit meteorologilor, în județul Cluj, localitatea Băișoara, se vor semnala averse torențiale ce vor depăși 35…45 l/mp. De asemenea, experții ANM anunță descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Totodată, reprezentanții Agenției Naționale de Meteorologie anunță că vremea se va înrăutăți simțitor și alte regiuni ale țării, iar ploile torențiale vor face ravagii.

Coduri galbene si portocalii de ploi si vijelii
Ploi torentiale si vijelii in mai multe judete din tara

ANM a emis și un cod galben de ploi torențiale și vijelii

Vremea se schimbă radical luni și marți în mai multe județe din tară, transmit reprezentanții ANM. Dacă în sud și est valorile termice rămân ridicate, în cealată jumătate a României se instalează ploile torențiale. Mai mult, acestea vor fi însoțite și de descărcări electrice.

Zonele vizate de Codul galben de caniculă sunt: Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt.

În toate aceste regiuni, maximele se vor încadra între 32 și 37 de grade Celsius. Însă, în intervalul 29 august, ora 12:00 – 30 august, ora 10:00, specialiștii au anunțat și un cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate sunt: Banat, Crișana, Maramureș, vestul Olteniei, Transilvania, nord-vestul Moldovei, Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și Carpații Meridionali.

De asemenea, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului vor fi și în Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara.

Valul de căldură se menține în Capitală

În București, valul de căldură va persista și în perioada următoare. Între 29 – 30 august, valorile termice vor oscila între 35 şi 37 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor încadra între 16 și 19 grade Celsius.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...