Prognoza meteo, luni, 13 ianuarie 2020. Condiiții de ceață. ANM a emis cod galben

Redacția IMPACT 13.01.2020, 10:59
Prognoza meteo, luni, 13 ianuarie 2020. Condiiții de ceață. ANM a emis cod galben

Ianuarie este luna de iarnă caracterizată, în general, de cele mai scăzute valori minime ale temperaturii ca urmare a persistenţei maselor de aer continental polar ce acoperă în această perioadă jumătatea estică a Europei. Însă în România, iarna ar fi trebuit poate de mult timp să-și intre cum se cuvine în drepturi.

Cum va fi vremea astăzi, 13 ianuarie 2020

Vremea va fi mai caldă față de normalul acestei perioade din an și se va menține în continuare plăcută, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM). În zonele joase, se va produce ceață, posibil persistentă, asociată cu fulguieli sau chiar burniță. La deal și la munte, norii vor fi puțini și temperaturile vor fi ridicate. Temperaturile vor fi cuprinse între -2 grade în depresiuni și 10 grade în zonele de deal. Pe tot parcursul zile se anunță probabilitatea foarte mică de precipitații meteo, după cum anunță specialiștii ANM. De asemenea, se va încălzi și în Capitală, unde se vor păstra valori apropiate celei de 8 grade Celsius.

În zona montană, vaorile temice vor fi cuprinse, luni, între -9 și -1 grad, iar vântul va sufla slab spre moderat. Razele soarelui își va face simțită prezența în special în prima parte a zilei, când se anunță temperaturi de primăvară.

Meteorologii au emis un cod galben de ceață, valabil pâmnă astăzi la ora 12, în județele Bacău, Vaslui, Galați.

Ce temperaturi vor fi în Capitală

Și în Capitală, tendința de încălzirea se va observa, iar valorile termice vor fi peste cele caracteristice mijlocului de lună ianuarie.
Cerul va variabil, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7 grade, iar cea minină nu va ajunge sub valoarea de 1 grad.
Maximele termice sunt curprinse luni între -2 grade Celsius, în depresiuni, și 10 grade în zonele de deal. Ceața va fi prezentă și în București, la lăsarea nopții, de aceea șoferii sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de drum, vizibilitatea fiind redusă.

 

Urmăriți Impact.ro și pe