Prognoza meteo, marți, 14 ianuarie 2020. ANM, anunț important! Ce se va întâmpla în următoarele ore în România

Prognoza meteo pentru 14 ianuarie 2020

Vremea rămâne încă mai caldă comparativ cu normalul acestei prioade, însă local se va mai produce ceață, aproape în tot teritoriul. Ce spun mai precis specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), când își va intra iarna în drepturi?

Precipitații puține pentru această perioadă

În zonele joase de relief din sudul şi sud-estul ţării şi local în cele din vest şi centru va fi nebulozitate stratiformã şi ceaţã care local – cu precădere în Lunca Dunãrii şi a Siretului, sudul Câmpiei Române şi în depresiuni- vor persista întreaga zi, astfel cã valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale ale datei. Maximele vor fi de peste 10 grade și se vor înregistra în zonele deluroase din sudul ţării.

Buletin meteo, 14 ianuarie 2020. Ceața persistă în mai multe zone

Buletin meteo, 14 ianuarie 2020. Ceața persistă în mai multe zone

În schimb, în zonele de deal și de munte, va fi mai mult cer mai mult senin, iar vremea va fi, la orele amiezii, mult mai frumoasă decât în mod obişnuit în a doua decadã a lunii ianuarie.
Însă, pe parcursul zilei de azi își face apariția și ceața care va persista în unele zone. Local, vizibilitatea va fi redusă și în zonele joase din vest și din centru, iar conducătorilor auto li se solicită prudență pe drumurile din România.

Noaptea nebulozitatea de plafon jos şi ceaţa se vor semnala pe spaţii extinse în regiunile extracarpatice şi pe areale mai mici în zonele joase din vest şi centru. Vântul va sufla slab şi moderat, scrie Antena 3.

În depresiunile din estul Transilvaniei temperaturile minime vor ajunge la valori de -13 grade, iar pe litoral şi în Dealurile de Vest vom avea parte de 1…3 grade. În București, va fi ceață în mare parte din zi, iar maxima zilei va fi de 3°C…4°C. Precipitațiile vor fi puține zilele acestea, prin prisma temperaturilor mai calde. Dar, începând de săptămâna viitoare, ar putea veni chiar ninsori, transmit meteorologii ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI