Prognoza meteo până la finalul săptămânii. Nu scăpăm de temperaturi sub limita înghețului

Madlen Moraru 12.02.2020, 16:09
Prognoza meteo până la finalul săptămânii. Nu scăpăm de temperaturi sub limita înghețului

Meteorologii vin cu vești deloc bune, pentru următoarele zile. Până la final de săptămână vom avea temperaturi sub limita înghețului. În multe regiuni din țară vor pica precipitații, sub formă de lapoviță și chiar ninsoare. De asemenea, specialiștii ANM anunță că vom avea parte și de fenomene specifice acestor condiții termice, precum stratul de polei de pe șosele.

Prognoza meteo până la finalul săptămânii. Nu scăpăm de temperaturi sub limita înghețului

Până la finalul săptămânii, meteorologii anunță că vor exista temperaturi foarte scăzute, pentru majoritatea regiunilor din țară. Mijlocul lunii februarie va fi unul marcat și de o creștere bruscă a gradelor din termometre, însă, fiind prognozate și valori peste media normală a perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporari și precipitații slabe și de scurtă durată, începând de joi. Pe arii restrânse, dar și la munte, vor fi precipitații sub formă de ninsoare. Va ninge și în nord-vestul teritoriului, dar și în centru. Izolat, în sud-vest și nord-est vor fi semnalate ploi.

Prognoza meteo până la finalul săptămânii. Nu scăpăm de temperaturi sub limita înghețului
Temperaturile se vor menține sub pragul înghețului, până la final de săptămână, după cum anunță specialiștii ANM

Cum va fi vremea pe 12-14 februarie

În perioada imediat următoare, cerul va rămâne variabil, cu înnorări constante și precipitații slabe, sub formă de ninsoare, local la munte. Specialiștii ANM anunță și izolat condiții de polei sau ghețuș, iar vântul va continua să prezinte intensificări, mai ales în zonele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -7 și 0 grade Celsius și izolat se vor semnala și condiții de ceață. Maximele termice se vor situa între 2 și 14 grade Celsius, cu mult peste normalul specific datei calendaristice.

Joi, pe 13 februarie 2020, vremea va fi caldă, în special în jumătatea de sud a țării. Cerul variabil va prezenta înnorări temporare, mai accentuate în zona de munte. Pe arii restrânse va ninge slab, în regiunile montane și la fel se va întâmpla și în nordul, centrul și estul țării. Izolat vor pica precipitații mixte. Noaptea vor exista înnorări în regiunile intracarpatice, dar spre orele dimineții vor pica ploi doar în vest și nord-vest.

Temperaturile maxime vor fi încadrate între 1, în estul Transilvaniei, și 14 grade Celsius pentru Lunca Dunării. Minimele termice vor fi cuprinse între -12 grade, pentru depresiunile din estul Transilvaniei, și 4-5 grade în sudul Banatului. Presiunea atmosferică se va afla într-o ușoară scădere, în regiunile intracarpatice şi va creşte în restul teritoriului.

Cum va fi vremea în weekend

Vineri, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade, în Maramureş, şi 12 grade în Dobrogea şi Muntenia. Minimele vor fi de -3 și 6 grade Celsius.

Pentru sâmbătă, meteorologii anunță o vreme caldp, mai ales în jumătatea sudică a țării. Cerul se va menține noros, însă doar în prima parte a zilei. Totodată, în sud-est vor fi pica ploi slabe cantitativ, pe când la munte va ninge ușor. Vântul va sufla slab şi moderat, cu cu anumite intensificări în zona de munte, pe timpul zilei, și în est şi sud-estul țării. Maximele vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade, cu valori ridicate pentru Lunca Dunării. Minimele se vor situa între -8 şi 3 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe