Prognoza meteo pentru 12-14 februarie 2020. Vreme neobișnuită în următoarea perioadă. Meteorologii au făcut anunțul

Redacția IMPACT 11.02.2020, 20:57
Prognoza meteo pentru 12-14 februarie 2020. Vreme neobișnuită în următoarea perioadă. Meteorologii au făcut anunțul

Perioada următoare aduce schimbări termice deloc de neglijlat, după cum semnalează și meteorologii. A fost anunțat că următoarele zile vor exista fenomene meteo neobișnuite pentru data calendaristică la care ne situăm. De asemenea, valorile din termometre vor fi mai scăzute, în majoritatea regiunilor țării.

Prognoza meteo pentru 12-14 februarie 2020

Pentru perioada 12-14 februarie 2020, cei de la ANM anunță schimbări foarte mari de temperatură. În majoritatea regiunilor există șanse de precipitații, iar valorile diurne se vor situa peste cele climatologic specifice datei din calendar. Mai mult, cerul va fi temporar noros, miercuri, pe 12 februarie, și vor fi semnalate precipitații slabe. În zona montană vor pica precipitații mixte, fiind șanse de ninsoare. Totodată, pe arii restrânse și în nord-vest, dar și în centru, vor predomina ninsorile abundente. În restul țării, mai ales izolat, în unele regiuni, vor fi precipitații sub formă de ploaie.

Prognoza meteo pentru 12-14 februarie 2020. Vreme neobișnuită în următoarea perioadă. Meteorologii au făcut anunțul
Vremea se schimbă și sunt prognozate fenomene neobișnuite, pentru perioada următoare

Administrația Națională de Meteorologie anunță și o vreme ceva mai caldă, dar schimbările de acest fel vor fi resimțite abia spre finalul lui februarie. Miercuri, vântul va prezenta intensificări în zona montană, mai ales la altitudini foarte mari, unde vor exista rafale. Vântul va sufla cu o viteză de 80-100 km/ h și va spulbera zăpada. În restul țării, urmează să fie resimțit un vânt slab și moderat, cu intensificări locale, în centrul, estul și sud-estul țării.

Vreme neobișnuită în următoarea perioadă. Meteorologii au făcut anunțul

Pe 12 februarie, valorile maxime din termometre vor fi cuprinse între 2 și 12 grade Celsius. Cel mai cald va fi în regiunile sudice, iar minimele termice vor fi cuprinse între -7 și 0 grade Celsius. Izolat vor fi semnalate și fenomene precum ceața.

Pe 13 februarie, cerul va fi variabil și va prezenta înnorări temporare, pe arii restrânse, cu precipitații slabe. Pe parcursul zilei vor exista și precipitații sub formă de ninsoare, iar la munte vor pica precipitații mixte, la fel ca-n nordul țării, dar și în centru. Noaptea precipitațiile vor pica sub formă de ploaie în vest și nord-est, iar izolat se va depune și un strat de polei. Vântul va sufla slab și moderat, având intensificări în zonele montane.

Temperaturile maxime, de joi, vor fi mult mai ridicate față de mediile multianuale, fiind cuprinse între 2 și 14 grade Celsius. Minimele vor fi de -10 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei şi 4-5 grade în zona deluroasă din Banat.

Vineri, pe 14 februarie 2020, cerul va fi înnorat în toată țara, iar temporar se vor semnala precipitații slabe, local, în vestul, dar și sud-estul țării. La munte și pe arii restrânse vor pica de asemenea precipitații mixte, sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi precipitații mixte în Maramureş, iar în Transilvania vor exista și condiții de ploaie, nu doar ninsoare. Maximele termice vor fi cuprinse între 4 și 12 grade Celsius, pe când cele minime între -2 și 5 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe