Prognoza meteo, miercuri, 12 februarie 2020. Temperaturile cresc în țară. Ce valori se vor înregistra

Cum va fi vremea azi, 12 februarie 2020. Foto: pxhere

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie  (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de 12 februarie 2020. La ce temperaturi să ne așteptăm în această săptămână?

Cum va fi vremea miercuri, 12 februarie

Miercuri vremea se va ameliora ca aspect în jumătatea nordică a țării, însă în sudul Banatului, al Olteniei și al Munteniei extremitatea nordică a unui ciclon mediteranean cu deplasare rapidă va aduce ploi pe spații relativ extinse, dar nu se vor acumula cantități importante de apă. Vântul va suflă tare la munte și în vestul Moldovei și slab până la moderat, cel mult moderat în restul teritoriului, potrivit portalului vremea.ro.

Temperaturile maxime vor fi situate în general între 3 și 8 grade în Transilvania și Maramureș, 5-10 grade în Banat, Crișana și Oltenia și 7-12 grade Celsius în Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în zona Subcarpaților de Curbură, transmite ANM.

Iată care sunt temperaturile din principalele orașe din țară:

Prognoza meteo pentru 12 februarie. Foto: Inquam Photos / Catalin Urdoi

Prognoza meteo pentru 12 februarie. Foto: Inquam Photos / Catalin Urdoi

Bacău: 8 grade

Iași: 7 grade

Galați: 10 grade

Constanța: 10 grade

București: 11 grade

Craiova: 10 grade

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului cu rafale de 110…120 km/h, ninsoare viscolită și zăpadă spulberată, care determină diminuarea vizibilității, valabilă pentru județul Caraş-Severin (zona de munte de peste cota 1800 m) și pentru județul Hunedoara, în zona de munte de peste cota 1800 m. Avertizarea este valabilă  de la ora 6:00 până la ora 12:00.
Totodată, mai multe județe din Transilvania se află sub incidența unui cod galben de intensificări ale vântului cu rafale ce vor atinge viteze cuprinse între 50…90 km/h. Sunt vizatele zonele joase din următoarele județe: Sălaj, Cluj, Brașov, Sibiu, Alba, potrivit meteorologilor ANM.

Vor fi ninsori locale la munte, în nord-vest și în centrul țării. În restul teritoriului, vor fi ploi, dar pe suprafețe mici. Maximele termice vor fi cuprinse între 2°C în depresiuni și 12°C în sudul țării.

În București, vor fi înnorări trecătoare, vânt alert și maxime de 10°C…12°C.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI