Prognoza meteo, miercuri, 27 noiembrie. Temperaturi în creștere. Cum va fi vremea în țară

Raluca Juncu 27.11.2019, 10:57
Prognoza meteo, miercuri, 27 noiembrie. Temperaturi în creștere. Cum va fi vremea în țară

Deși temperaturile au mai scăzut și s-au apropiat de normalul acestei perioade, meteorologii vin cu vești bune. Vremea se mai încălzește puțin comparativ cu zilele trecute, deși vântul va avea unele intensificări.

În țară, vremea se va menține stabilă în țară, iar vântul va avea slabe intensificări pe litoral și în Delta Dunării. Temperaturile minime se vor situa între -6°C în estul Transilvaniei și 5°C în sudul Banatului. Cerul va fi variabil în majoritatea regiunilor. Spre seară, va ploua slab în jumătatea de vest a țării.

Se încălzește vremea?

Vântul va avea unele intensificări în regiunile vestice și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6°C în nordul Moldovei și 15°C în Banat, transmit meteorologii.

La ce temperaturi să ne așteptăm în zilele următoare
La ce temperaturi să ne așteptăm în zilele următoare

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în intervalul 25-29 noiembrie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 14…15 grade. În intervalul 30 noiembrie-4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 5 grade. Ulterior, până pe 8 decembrie, această medie va atinge 9 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 25 -30 noiembrie de valori medii în jurul a 6 grade, valori cu mult peste cele normale. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între 0 și 2 grade.

Prognoza pentru Capitală

În Capitală vremea se va menține frumoasă pentru această perioadă din an, cu temperaturi care se vor încadra între 6 și 9 grade Celsius. Cerul va parțial înnorat, însă partea bună pentru locuitorii Capitalei este că vor fi feriți de ploi, întrucât șansele de precipitații sunt de 0%.

Vântul va adia ușor, cu o ușoară briză și va avea o viteză de 9km/h din direcția Vest-Sud-Vest. Presiunea tmosferică va fi 761 mm Hg. Parțial vor fi condiții de ceață, iar atunci când se va produce acest fenomen și minime care vor fi curpinse între  0 grade Celsius și 1 grad, potrivit meteorologilor.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI