Cât cheltuie Firea cu luminițele de Crăciun din Capitală. Se anunță și unul din cele mai scumpe târguri de Sărbători din ultimii ani

Redacția IMPACT 26.11.2019, 15:32
Cât cheltuie Firea cu luminițele de Crăciun din Capitală. Se anunță și unul din cele mai scumpe târguri de Sărbători din ultimii ani

Iarna se apropie cu pași repezi, iar Capitala trebuie „ornată” corespunzător, cu clasicele lumințe care împânzesc an de an orașul. De ce bani dispune municipalitatea pentru împodobirea orașului, dar și pentru organizarea Târgului de Crăciun devenit deja celebru în Capitală?

Cât costă ornarea Capitalei de Crăciun

Reprezentanții Primăriei Capitalei au transmis că bugetul de anul acesta alocat pentru luminițele festive se ridică la aproximativ 12 milioane de lei, potrivit mediafax.ro.

„Proiectul iluminatului ornamental-festiv pentru iarnă 2019-2020 – ”Euro 2020 – Bucureşti, oraş gazdă”, va fi asigurat de către Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti si se anunţă a fi unul grandios, cu aproape 10 milioane de beculeţe de tip LED, cu 7 milioane mai multe decât în anii precedenţi şi cu peste 1 milion mai multe decât anul trecut şi un total de 9.351 de elemente luminoase, faţă de 7.000 montate anul trecut. Dintre acestea, 3.815 sunt elemente luminoase 3D şi 2D, cu 1.500 mai multe decât anul trecut, dintre care peste 1.000 de elemente luminoase cu specific sportiv. Din totalul figurinelor, 2.200 sunt agabaritice – depăşesc 2,5 metri înălţime, se arată într-un răspuns al Primăriei Capitalei trimis către mediafax.

Totodară, traseul iluminatului festiv din acest an însumează peste 40 de kilometri de bulevarde şi străzi adiacente, desfăşurate rezultând un număr de aproximativ 920 de kilometri, în cele 72 de locaţii din Bucureşti, au mai transmis cei de la Primăria Municipiului București.

În 2018, Primăria Capitalei a cheltuit aproape 9,8 milioane de lei pentru luminițele de Sărbători.  Contractul a fost atribuit Companiei Municipale Iluminatul Public București.

Târgul de Crăciun, mai scump ca în alți ani

Luminile, muzica, dar și ofertanții de la târg care le fac cu ochiul trecătorilor sunt atracțiile principale pentru români an de an. Pentru Târgul de Crăciun din acest an, Gabriela Firea alocă 5,7 milioane de lei.

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, a organizat Târgul de Crăciun Oficial al Capitalei, între 30 noiembrie – 26 decembrie 2018, în Piața Constituției.

A fost cel mai mare târg de Crăciun din România, care a atras peste 1 milion de vizitatori din țară și din străinătate. Târgul a fost deschis zilnic între orele 10:00 – 22:00, potrivit bucharestchristmasmarket.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe