Prognoza meteo, miercuri 23 septembrie 2020. Vremea în țară. Unde se vor înregistra, azi, temperaturi de până la 31 de grade

Cum va fi vremea astăzi, 23 septembrie. Se anunță temperaturi de vară foto - Pexels

Vremea va fi astăzi plăcută, neobișnuit de caldă în unele regiuni. Potrivit prognozei meteo de miercuri, 23 septembrie 2020, cerul va fi variabil, prezentând unele înnorarăi, iar ceața se va face remarcată în unele zone ale României, dimineața și noaptea.

Cum este vremea astăzi. Regiunile unde se vor resimți 31 de grade Celsius

Meteorologii anunță o vreme neașteptat de caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil și va prezenta înnorări temporare în special în regiunile de vest și sud-vest. Aici, spre seară și în timpul nopții, local vor exista averse de ploaie și descărcări electrice. De asemenea, vântul va sufla slab și moderat, prezentând intensificări în Banat, Moldova dar și la munte. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorilor de 22-31 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 7 și 17 grade Celsius. Totuși, există zone depresionare din estul Transilvaniei unde minima va coborâ până la 3 grade Celsius, conform prognozei meteo.

Așadar, în Banat și Crișana vremea se menține frumoasă în această zi de septembrie. Temperaturile maxime vor ajunge aproape de 28 de grade Celsius, iar minimele în jurul valorii de 10 grade. Ploile se vor face resimțite în aceste regiuni după data de 23 septembrie.

Regiunile Transilvaniei și Maramureșului se bucură de o vreme plăcută, cu temperaturi ce ating o maximă de 24-26 de grade Celsius. Noaptea însă, vremea se răcește iar temperaturile ajung la 7-8 grade.

Vremea din Moldova va fi una bună și caldă. Maximele din principalele regiuni vor fi cuprinse între 26 și 29 de grade Celsius. Spre seară și noaptea, minimele ajung la 10 grade.

Zona Dobrogei va înregistra temperaturi mai ridicate decât normalul pentru această perioadă. Astfel, în jur de 24 de grade Celsius este maxima așteptată, în timp ce noaptea se vor resimți 14 grade.

În Muntenia vremea va fi caldă, cu temperaturi ce ating valori de 26 până la 28 de grade Celsius în timpul zilei. Noaptea, minimele coboară în jurul a 10 grade Celsius. Totodată, astăzi, cea mai ridicată temperatură va fi resimțită în Lunca Dunării. Județele aferente vor resimți valori de aproximativ 31 de grade Celsius.

Prognoza meteo, miercuri 23 septembrie 2020

Prognoza meteo, miercuri 23 septembrie 2020

Prognoza meteo în București, la munte și pe litoral pentru data de 23 septembrie

În Capitală, vremea va fi una caldă. Totuși, cerul va fi unul variabil, iar vântul va prezenta intensificări slabe și până la moderate. Temperatura maximă se situează în jurul valorii de 28 de grade Celsius, în timp ce minima ajunge până la 12-15 grade.

Pentru cei care astăzi sunt la munte, vremea este frumoasă și caldă. Valorile termice sunt peste mediile anuale, înregistrându-se temperaturi de 16 și până la 18 grade Celsius. Minimele se apropie de valoarea de 10 grade. Pe crestele Carpaților Meridionali și la altitudini mari în alte masive, vântul prezintă intensificări, ajungând să atingă chiar și 60 km/h la rafală. Aceasta este ultima zi însorită din regiunile montante pentru că începând de joi vor fi prezente ploile.

Pe litoralul Mării Negre vremea se păstrează plăcută și caldă. Astăzi, vântul va prezenta intensificări în timpul zilei. Totuși, temperatura maximă va ajunge la 23 de grade, în timp ce apa mării va avea 22 de grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI