Cum va fi vremea, pe 27 septembrie, în ziua alegerilor locale. Informații de la ANM

Stan Filon 22.09.2020, 16:03
Cum va fi vremea, pe 27 septembrie, în ziua alegerilor locale. Informații de la ANM

S-a aflat cum va fi vremea pe data de 27 septembrie, în ziua alegerilor locale 2020. Astfel, aflăm că vremea ține cu votanții, dar și cu cei aleși. Condițiile meteo vor fi excelente pentru a ieși la vot, ca mai apoi să mergeți la o plimbare prin parc, chiar dacă vremea va fi ușor mai rece decât în ziua precedentă.

Vremea pe 27 septembrie, de ziua alegerilor locale, este frumoasă

Meteorologii anunță în prognoza meteo pentru weekendul 25-27 septembrie vreme frumoasă. În prima zi a intervalului vremea va fi caldă, apoi se va răci în special în jumătatea de nord-vest a teritoriului, unde valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale.

Unii alegători vor fi însă nevoiți să își ia și umbrela, deoarece în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte, sunt șanse mici de o ploaie scurtă. În Capitală însă se anunță o vreme excelentă. De-a lungul zilei, vremea în București va fi una foarte calmă, cerul va fi senin de dimineață până seara. Nu sunt prognozate ploi în această zi frumoasă.

Vremea pe 27 septembrie, de ziua alegerilor locale, este frumoasa
Vremea pe 27 septembrie, de ziua alegerilor locale, este frumoasa

Temperaturile maxime vor atinge 23 de grade Celsius

Pe data de 27 septembrie, soarele va răsări la ora 07:10 și apune la ora 19:03. Luna răsare la ora 17:36 și apune la ora 03:13. Vântul va adia cu 19 kilometri pe oră, dar se poate înteți în unele zone din țară până la 26 de kilometri pe oră.

Temperatura maximă va atinge 23 de grade Celsius, iar noaptea va scădea până în jurul a 12 grade Celsius. Potrivit accuweather.com, probabilitate de furtuni cu descărcări electrice este zero.

Alegerile locale 2020 se desfășoară în condiții speciale, în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, la Alegerile locale 2020 au fost stabilite reguli la urne și în sălile de vot, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Cel mult cinci alegători vor avea acces deodată în sala de vot, aceștia vor fi obligați să se dezinfecteze pe mâini și să poarte mască.

Reguli la vot

De asemenea, este prevăzută asigurarea distanțării fizice de minimum 1 metru între participanții la procesul electoral, dezinfecția periodică după fiecare contact direct cu alte persoane a mâinilor participanților la procesul electoral, dar și dezinfecţia sediilor secţiilor de votare.

Totodată, primarii trebuie să asigure, pe cât posibil, circuite separate de intrare și ieșire din secție. Tot administrațiile locale trebuie să asigure flacoane cu soluție dezinfectantă, dar și personalul tehnic care va lua temperatura participanților și îi va îndruma pe alegători.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...