Vremea o ia razna în România. Anunțul făcut de meteorologi pentru următoarele zile

Andreea Bisinicu / 18.09.2020, 15:57
Vremea o ia razna în România. Anunțul făcut de meteorologi pentru următoarele zile

Toamna își intră în drepturi! Frigul va acapara România! Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben pentru următoarea perioadă! Care sunt zonele vizate, unde va face vremea ravagii și ce fenomene meteorologice ne așteaptă.

Cum va fi vremea în București și în țară

ANM a emis cod galben de vânt în 10 județe din țară. Rafalele vor ajunge și la 70 de km pe oră. De asemenea, pe lângă vântul puternic, temperaturile au scăzut mult în aceste condiții. Meteorologii anunță apariția brumei în zonele joase și condiții optime de precipitații.

În București, temperaturile au scăzut semnificativ vineri. La amiază vor fi cel mult 25 de grade. Vântul va sufla cu viteza de până la 50 km/h, astfel că s-ar putea să resimțim temperaturi mai mici de atât. Spre seară, vântul va slăbi în intensitate și vor apărea primii stropi de ploaie.

Cum va fi vremea la mare și la munte

Pe teritoriul țării, frigul vine mai ales în zonele de est și nord-est. Potrivit spuselor oamenilor de la meteo, în nicio localitate din țară nu au existat în această dimineață temperaturi mai mari de 18, 19 grade.

 

Vremea o ia razna în România. Anunțul făcut de meteorologi pentru următoarele zile
Vremea o ia razna în România. Anunțul făcut de meteorologi pentru următoarele zile

La munte temperatura a scăzut în zona crestelor sub 3 grade Celsius. Ploile vor fi și ele prezente pe spații restrânse, iar vântul va sufla cu putere pe creste.

Iubitorii de căldură nu se vor mai bucura de vreme frumoasă la mare! Și pe litoral situația este dificilă, din pricina vântului. Rafalele au răvășit plajele și au învolburat apa mării, iar turiștii se confruntă cu aceste fenomene cel puțin până la ora 16.00. Experții în meteorologie avertizează posibila prelungere a codului galben.

Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Ultimele săptămâni ale lunii septembrie nu vor fi problematice! Vremea va ajunge la temperaturile normale pentru această perioadă, cu averse de ploaie și vânt în toată țara.

Perioada 21.09.2020 – 28.09.2020: temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate pentru perioada de sfârșit de septembrie. La munte va sufla ușor vântul, iar în centrul, sudul și estul țării va fi cer senin, cu probabilitate scăzută de precipitații.

Perioada 28.09.2020 – 05.10.2020: temperaturile vor fi moderate pentru început de octombrie. Luna lui Brumărel se anunță a fi una rece, cu ploi moderate și vânt ușor spre moderat, cu intensificări în zona sudică, în Capitală și toată câmpia Bărăganului.

Perioada 05.10.2020 – 12.10.2020: mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade. Ne așteptăm la averse de precipitații în regiunile sud-estice. Probabilitatea de a ploua în celelalte zone este minimă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI