Prognoza meteo, marți, 5 noiembrie. Temperaturi de vară la început de iarnă. Ce valori se vor înregistra

Raluca Juncu 05.11.2019, 12:07
Prognoza meteo, marți, 5  noiembrie. Temperaturi de vară la început de iarnă. Ce valori se vor înregistra

Săptămâna a început bine ieri, iar veștile legate de vreme se pare că se mențin bune, ne asigură meteorologii ANM. Vremea caldă din weekend va continua se extinde și în a doua zi a săptămânii, cu cer variabil, spre înnorat, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Ziua de marți vine cu vreme frumoasă, spun specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie, iar temperaturile se vor încadra între 8 și 22 de grade Celsius.

 

La ce să ne așteptăm în Capitală

Vremea în București se menține caldă, cu cer senin pe tot parcursul zilei. Astăzi nu sunt așteptate precipitații, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime pe care le vor resimți locuitorii Capitalei vor fi cuprinse între 11-21 de grade, puțin mai calde comparativ cu normalul acestei perioade. În următoarele zile vremea se va menține frumoasă, în mare parte, cu un vânt slab și moderat. Maximele vor ajunge la 21 de grade iar minimele vor fi cuprinse între 8 şi 11 grade.

Mai cald ca-n Africa

Este o vreme de vară în noiembrie, cu temperaturi mai mari decât cele preconizate pentru această perioadă din an. În România a fost mai cald decât în Africa. Temperaturile au depășit luni după-amiază 25 de grade în mai multe localități din România, valorile fiind cu 10 grade peste cele normale perioadei, transmite Hotnews. La Turnu Măgurele și Zimnicea a fost mai cald decât pe coasta nordică a Africii, unde s-au înregistrat, în cea mai mare parte, temperaturi de 23 de grade.

Luni la prânz maximele s-au apropiat de 26 de grade la Turnu Măgurele și Zimnicea și au fost 25 de grade la Călărași, Oltenița, Alexandria și București. Au fost 23 de grade la Iași, 22 la Tg Mureș și 21 la Sf Gheorghe. Cel mai frig era la Vârful Omu, 2 grade și la Bâlea Lac, 4 grade.

Când a fost cel mai cald noiembrie din istorie

Când s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi din luna noiembrie din istoria României? Foto: buzz.md

Cel mai cald în luna noiembrie, de când se fac măsurători speciale, a fost în 1926, când s-au înregistrat 30,5 grade la Călărași, 30,2 grade la Botoșani, 29,4 de grade la București și 29 de grade la Iași, transmite libertatea.ro. Și minimele nocturne au fost cu totul deosebite și ieșite din comun: 17 grade la Oradea, 16 grade la Sibiu, 15 grade la Zalău și Brașov, 14 grade la Baia Mare. Cel mai rece temperatură a fost înregistrată tot la Vârfu Omu, unde au fost 2 grade. Vremea se va menține caldă și maximele vor trece de 20 de grade și în celelalte zile ale săptămânii.

Urmăriți Impact.ro și pe