Prognoza meteo, marți, 10 martie 2020. În ce zone din țară sunt anunțate ploi

Diana Radu 10.03.2020, 08:19
Prognoza meteo, marți, 10 martie 2020. În ce zone din țară sunt anunțate ploi

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru marți, 10 martie. Potrivit acestora vom avea partea de o zi ploioasă și înnorată. Iată ce temperaturi se vor înregistra în țară, dar și în Capitală și unde sunt așteptate ploi?

Prognoza meteo, marți, 10 martie 2020

Meteorologii anunță că marți cerul va fi înnorat iar ploile se vor instala cu precădere în jumătatea estică a țării. De asemenea, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, iar partea de sud-est a teritoriului vor fi condiții de grindină. La munte, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere la altitudini mari.

prognoza meteo, 10 martie, anm, ploi
Prognoza meteo, marți, 10 martie 2020

Vântul se sufla slab și moderat și se va intensifica pe crestele montane. La noapte, rafalele vor atinge viteze de 45-50 km/h şi izolat chiar și 60 km/h în partea de est, sud-est, și  sud-vest a teritoriului. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 6 și 17 grade Celsius, iar cele minime între 1 și 9 grade Celsius.

Specialiștii ANM au emis și o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ, care a intrat în vigoare pe dara de 8 martie, ora 16:00 și expiră pe data de 10 martie la ora 23:00. Zonele vizate sunt în special cele din jumătatea de sud a țării. În intervalul menționat va ploua în toată țara, iar în jumătatea de sud, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și izolat 35…40 l/mp. În regiunile sud-estice, temporar instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină.

Cum va fi vremea în Capitală

Bucureștenii vor avea parte de o vreme mohorâtă cu cer înnorat. De asemenea, sunt prognozate și ploi sub formă de aversă, însă vor fi slab însemnate cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat atingând viteze de până la 30 km/h. În ceea ce privește valoarea termică maximă a zilei, aceasta nu va depăși 13 grade Celsius, în timp ce cea minimă va fi de 5 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe