Prognoza ANM pentru 9 – 22 martie 2020. Ce se întâmplă cu vremea în țară. Anunțul făcut de meteorologi

Redacția IMPACT 09.03.2020, 16:18
Prognoza ANM pentru 9 – 22 martie 2020. Ce se întâmplă cu vremea în țară. Anunțul făcut de meteorologi

Deși temperaturile se vor menține ridicate în această perioadă, Administrația Națională de Meterologie (ANM) transmite că ploile își vor face simțită prezența în următoarele două săptămâni.

Cum va fi vremea în perioada 9-12 martie 2020. Prognoza meteo pe regiuni

Săptămâna începe cu ploi în general moderate cantitativ, cu manifestări de instabilitate atmosferică vor persista în intervalul 8 martie, începând cu ora 16:00, până marți, 1 martie, la ora 23:00.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vremea în Banat

Luni și marți bănățenii vor avea parte de vreme normală din punct de vedere termic, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 grade, apoi se va încălzi, iar pe 12 şi 13 martie va deveni deosebit de caldă, cu o medie a maximelor termice în jurul a 20 de grade. Valorile medii vor fi cuprinse între 1 grad Celsius și patru grade,  după care vor varia și se vor situa între 4 și 6 grade Celsius.

Vremea în Crișana

În primele trei zle ale intervalului menționat, vremea se va menține normală pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor de 10 grade Celsius. În zilele care vor ururmătoarele zile, până la finalul celor două săptămâni analizate, nu vor mai exista variaţii semnificative. Temperaturile minime vor avea o evoluţie relativ similară. Între perioada  9 -11 martie, media acestora va fi scăzută, între un grad şi trei grade Celsius.

Vremea în Transilvania

Media valorilor maxime în intervalul 9-11 martie se va situa în jurul a 10 grade Celsius, în timp ce cea a minimelor va fi cuprinsă între 8-9 grade Celsius, potrivit meteorologilor. În intervalul 14-22 martie media temperaturilor se va încadra în jurul valorilor de 8-10 grade Celsius.

Vremea în Maramureș

Până miercuri, 11 martie, temperaturile vor urca până la 10 grade Celsius în termometre. Minimele vor atinge chiar și un grad. Până pe 14 martie, temperaturile pot urca și până la 18 grade Celsius. Avem o temperatură de primăvară așadar, însă aceasta nu va dura prea mult, căci treptat, în regiunea Maramureșului se va răci, cu minime care vor atinge chiar și -2 grade Celsius.

Vremea în Moldova

Până miercuri, 11 martie, temperaturile vor putea depăși ușor 20 grade, însă, în zilele urmptoare, valorile termice vor scădea drastic. Se va ajunge și la o minimă termică de 8 grade Celsius. Până spre finalul intervalului, valorile minime vor ajunge la 4 grade Celsius.

Vremea în Dobrogea

Până în data de 14 martie, media valorilor maxime va avea variaţii, în general, între 9 şi 15 grade, iar a minimelor între 6 şi 10 grade, iar în cea de-a doua săptămână, temperaturile maxime se vor situa în medie între 7 şi 11 grade, iar minimele între 2 şi 4 grade.

Vremea în Muntenia

Locuitorii din Sudul țării vor avea parte de valori termice în creştere de la 12 grade, în prima zi, până în jurul a 21 de grade în data de 13 martie, apoi se va răci, iar aceasta va avea variaţii, în general, între 9 şi 13 grade. Minimele termice vor fi în medie între două şi şapte grade Celsius, în prima săptămână, şi între zero şi patru grade Celsius, în cea de-a doua.

Vremea în Oltenia

Temperaturile vor fi în creştere de la 10 grade la începutul intervalului de prognoză, până în jurul a 20 de grade, în zilele de 12 şi 13 martie, apoi se va răci, iar aceasta va avea variaţii, în general, între 9 şi 13 grade. Minimele termice vor fi, în medie, între 3 şi 7 grade în prima săptămână şi între 0 şi 3 grade, în cea de-a doua. Regimul precipitaţiilor se anunţă pe pe arii mai extinse în primele zile ale intervalului.

Urmăriți Impact.ro și pe