Prognoza meteo, luni, 25 noiembrie. Cum va fi vremea în țară. Ce temperaturi se vor înregistra

Diana Radu 25.11.2019, 10:14
Prognoza meteo, luni, 25 noiembrie. Cum va fi vremea în țară. Ce temperaturi se vor înregistra

Specialiștii ANM au emis prognoza meteo pentru azi, 25 noiembrie, iar potrivit acestora ultima săptămână din  lună vine cu valori mult mai ridicate decât cea precedentă. Iată ce spun meteorologii despre starea vremii din țară.

Prognoza meteo pentru luni, 25 noiembrie

Meteorologii anunță un sfârșit de toamnă cu temperaturi mai ridicate decât săptămânile trecute, când gradele din termometre au scăzut drastic, ca urmare a valului de aer polar care a lovit România. Însă, ploile își vor face în continuare simțită prezența. Potrivit meteorologilor sunt prognozate precipitații în perioada 25 noiembrie – 2 decembrie.

De asemenea, valorile termice se vor situa peste normalul acestei perioade, iar regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice. Maximele se vor încadra între 2 și 3 grade Celsius în nordul şi centrul Moldovei şi în jurul a 15 grade în Dealurile de Vest. În sudul şi în estul teritoriului, înnorările vor fi persistente şi pe arii restrânse va ploua în general slab. În celelalte zone, cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi pe spaţii mici în a doua parte a intervalului. Începând de pe data de 16 decembrie, vremea se va răci, iar valorile termice vor reveni la normal.

În Carpaţii Meridionali, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în jumãtatea de sud a ţării. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 8 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo pentru azi, 25 noiembrie
Prognoza meteo pentru azi, 25 noiembrie

Cum va fi vremea în Capitală azi, 25 noiembrie

Bucureștenii vor avea parte azi de un cer predominant noros. Mercurul din termometre va urca în cursul zilei de luni până la 11 grade Celsius, iar vântul va sufla în estul teritoriului cu 15 km/h și cu rafale de 20 de km/h. Spre lăsarea serii, temperaturile vor scădea până la 6 grade Celsius, iar cerul se va menține noros.

Urmăriți Impact.ro și pe