Prognoza meteo pentru marți, 12 noiembrie. Valori peste media normală. Ce temperaturi se înregistrează astăzi?

Diana Radu 12.11.2019, 09:58
Prognoza meteo pentru marți, 12 noiembrie. Valori peste media normală. Ce temperaturi se înregistrează astăzi?

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat prognoza meteo pentru azi, 12 noiembrie. Potrivit acestora valorile termice de astăzi se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice pentru a doua decadă a lunii noiembrie. Cum va fi vremea în Capitală?

Prognoza meteo pentru marți, 12 noiembrie

Meteorologii anunță vreme frumoasă astăzi cu maxime ce se vor încadra între 15 și 24 de grade Celsius și minime cuprinse între 4 și 15 grade Celsius. Ploia își va face apariția pe arii restrânse seara și noaptea în vestul, sud-vestul, centrul și în zonele montane și submomntane aferente. De asemenea, cerul va înnorat în zonele enumerate mai sus. În restul țării, cerul va fi variabil.

În Dobrogea și Bărăgan, situația arată bine, deși dimineața mai găsim un pic de ceață. Mai târziu se înseninează și se încălzește. Noaptea va fi și mai caldă decât cea din urmă. În Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim vreme frumoasă, cu atmosferă primăvăratică. Se încălzește față de luni. În nordul Moldovei și în Bucovina, va fi la fel de bine ca luni. Norii apar sporadic, iar temperaturile sunt de final de septembrie.

Cum va fi vremea în Capitală

Prognoza meteo pentru 12 noiembrie
Prognoza meteo pentru 12 noiembrie

În București, azi va fi neobișnuit de cald pentru noiembrie, vântul se întețește spre amiază, iar presiunea atmosferică o să scadă. Temperaturile maxime vor atinge 22 de grade Celsius, iar cele minime vor coborî până la 11 grade Celsius. Cerul va fi în mare parte însorit iar vântul va sufla slab cu 14 km/h.

Și miercuri vremea se va menține caldă, dar atmosfera va fi ceva mai mohorâtă. Dimineața sunt condiții de ceață. Pe seară pot veni și câțiva stropi. Presiunea atmosferică va mai scădea puțin. Joi o să plouă temporar, vântul va fi activ, iar maxima coboară câteva grade, însă nu revine la normal: va fi de luna octombrie. Vineri dimineață mai apar ceva nori, dar mai târziu se arată soarele și se încălzește ușor.

Cum va fi vremea la munte. Iarna se lasă așteptată

La munte găsim vreme caldă, cu soare și temperaturi ridicate în toate masivele. Vântul va sufla cu putere pe creste, iar pe seară, încep să se adune norii și va ploua în vestul Meridionalilor și în Apuseni. Miercuri, apar ploile, dar vin local, nu peste tot, însă în masivele sud-vestice se adună cantități destul de mari de apă. Și joi va continua să plouă. Tot în Meridionali și Munții Banatului va ploua mai mult, iar temperaturile scad, dar se păstrează ridicate pentru noiembrie. Vineri se îmbunează vremea, apare soarele și va fi, în continuare, cald.

Urmăriți Impact.ro și pe