La ce stații vor putea bucureștenii să folosească serviciul de plată cu cardul contactless. Anunțul tocmai a fost făcut

Diana Radu 14.11.2019, 15:06
La ce stații vor putea bucureștenii să folosească serviciul de plată cu cardul contactless. Anunțul tocmai a fost făcut

Metrorex a introdus, joi, plata cu cardul contactless în nouă stații de metrou din Capitală, urmând ca în următoarea perioadă măsura să fie aplicată la toate celelalte stații. Sistemul este realizat la nivelul fiecărui turnichet de acces. Tot ce trebuie să facă cei care vor să intre la metrou este să apropie de turnichet orice card bancar contactless Visa sau Mastercard, indiferent de banca emitentă. Plata se va putea face atât cu cardul contactless, dar și cu telefonul mobil sau cu ceasul inteligent.

Stațiile de metrou la care vei putea plăti cu cardul contactless

Unde vei putea plăti cu cardul la metrou începând de azi?
Unde vei putea plăti cu cardul la metrou începând de azi?

Accesul la metroul din București se poate face, începand de joi, prin intermediul cardurilor bancare contactless MasterCard sau Visa, la următoarele stații de metrou: Pipera, Aurel Vlaicu, Piața Victoriei 1 și 2, Piața Universității, Piața Unirii 1 și 2, Tineretului și Grozăvești.

”Proiectul de Modernizare Control Acces, costul total a fost undeva la 182 milioane de lei, 39 de milioane de euro cu TVA. Proiectul a fost finaţat din fonduri europene nerabursabile, deci am şi contribuţie 85% de la Uniunea Europeană în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare. Proiectul de astăzi nu costă nimic. Aparatele achiziționate au cititoare din fabricație, cititoare pentru cardurile contactless. Noi acum îmbunătățim ca o soluție de plată utilizarea cardurilor bancare pe aceste cititoare care sunt deja încorporate în echipamentul achiziționat în cadrul proiectului de modernizare, din care face parte”, a explicat directorul Metrorex.

În ceea ce privește prețul unei călătorii achitată cu cardul bancar prin contactless la turnicheți, Mariana Miclăuș, directorul Metrorex, a spus că urmează să se ia o decizie care să fie în acord cu Ministrul Transporturilor.

”Nu pot să spun acest lucru că eu nu am asemenea informații. Se va lua de comun acord cu reprezentanții Ministrului Transporturilor”, a declarat Mariana Miclăuș.

Urmăriți Impact.ro și pe