Prognoza meteo, luni, 13 aprilie 2020. Vremea se schimbă în țară. Unde sunt anunțate ploi

Diana Radu 13.04.2020, 08:06
Prognoza meteo, luni, 13 aprilie 2020. Vremea se schimbă în țară. Unde sunt anunțate ploi

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru luni, 13 aprilie. Potrivit acestora temperaturile vor fi în creștere, însă în anumite zone din teritoriu își vor face apariția ploile însoțite de descărcări electrice.

Prognoza meteo, luni, 13 aprilie 2020

Meteorologii anunță că astrăzi vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării, chiar mai caldă decât specificul perioadei. Cerul va fi variabil, iar maximele termice se vor încadra între 17 și 25 de grade. Pe litoral temperaturile maxime se vor situa între 12 și 15 grade Celsius la amiază.

În zonele montane, cerul va fi înnorat și va ploua izolat pe arii restrânse. De asemenea, ploile vor fi însoțite de descărcări electrice. Vântul se va intensifica treptat până când va ajunge să sufle cu rafale de 40…50 km/h.

meteo, 13 aprilie, ploi, vrmea, anm
Prognoza meteo, luni, 13 aprilie 2020

Începând de seara, la munte, nebulozitatea se va accentua în masivele nordice şi nord-vestice, iar spre dimineaţa, la altitudini mari, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, în special în nordul Carpaţilor Orientali unde precipitaţiile vor totaliza 10…15 l/mp şi local se va depune strat de zăpadă. Vântul se va itensifica din nou, ăn special în masivele nordice, acolo unde rafalele vor depăși în cursul nopţii 80…90 km/h. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele din ziua precedentă.

Spre finalul lunii valorile termice se vor situa în jurul celor specifice intervalului din an, cu valori mai risicate în regiunile extracarpatice. În ceea ce privesc ploile, ANM anunță că acestea vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cum va fi vremea în Capitală

Bucureștenii vor avea parte de o vreme deosebit de caldă, chiar mai caldă decât specificul perioadei, anunță ANM. Valorile termice maxime vor urca astăzi până în jurul valorii de 23 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul ăși va face și el apariția, însă va sufla slab și moderat. Șansele de precipitații sunt zero.

Urmăriți Impact.ro și pe