Prognoza meteo 8 aprilie – 4 mai 2020. Ce se întâmplă cu vremea în țară. Informații noi de la ANM

Redacția IMPACT 08.04.2020, 12:17
Prognoza meteo 8 aprilie – 4 mai 2020. Ce se întâmplă cu vremea în țară. Informații noi de la ANM

Specialiștii ANM au anunțat ce se va întâmpla cu vremea, în perioada următoare. A fost anunțată prognoza meteo pentru 8 aprilie – 4 mai 2020. În majoritatea regiunilor din țară, condițiile termice vor fi în plină schimbare, pe tot parcursul lunii calendaristice. Față de media anuală, temperaturile vor fi în plină ascensiune, în următoarele săptămâni.

Prognoza meteo 8 aprilie – 4 mai 2020

În săptămâna în curs, până pe 13 aprilie 2020, valorile termice vor fi ceva mai ridicate față de cele cu care ne-am obișnuit, în alți ani. În această perioadă, la nivelul întregii țări, vor fi marcate încălziri semnificative. Totodată, se va simți această schimbare de temperatură, în special în regiunile estice. În majoritatea regiunilor vor exista și șanse de precipitații, ceva mai accentuate în zonele montane.

În Transilvania, în prima perioada a acestui interval, vremea va fi mai rece, mai ales pe parcursul nopților, dar și dimineața. Temperaturile minime vor fi de -5 și -2 grade Celsius. Maximele termice anunțate vor fi de 15 16 grade. Până pe data de 13 aprilie, se vor înregistra
temperaturi peste mediile multianuale.

Prognoza meteo 8 aprilie - 4 mai 2020. Ce se întâmplă cu vremea în țară. Informații noi de la ANM
Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în perioada 8 aprilie – 4 mai 2020, în întreaga țară

De pe data de 13 și până pe data de 20 aprilie 2020, temperaturile vor continua să crească. Specialiștii ANM anunță că și în această săptămână va urma o încălzire generală, pentru majoritatea regiunilor. De această dată, temperaturile cu mult mai ridicate, vor fi în partea sudică a țării, în vestul teritoriului, dar și în sud-vest. Urmează să fie înregistrate și precipitații, predominante în toată țara, dar mai ales pentru regiunea sud-vestică.

Ce se întâmplă cu vremea în țară. Anunțul ANM

În zona Moldovei, vremea va marca ușoare creșteri, decât în mod obișnuit, pentru perioada aceasta. În jurul datei de 13 aprilie, mercurul va urca în termometre cu mult, urmând să fie înregistrate și valori de 21 de grade Celsius. Minimele termice vor fi de 4-5 grade. De Paște, vremea va fi una deosebit de caldă.

În perioada 20 aprilie și până pe 27 aprilie 2020, valorile termice vor păstra această pantă ascendentă. Mai mult, precipitațiile sub formă de ploaie se vor resimți la nivelul întregii țări, dar mai ales pentru partea nordică a teritoriului. Totodată, pentru perioada 27 aprilie – 4 mai, meteorologii anunță că se va încălzi inclusiv în zona montană. Valorile vor fi mai mari în regiunile extracarpatice. Nu scăpăm însă de precipitații nici la începutul lunii mai. Însă, ploile anunțate pentru toată Românoa până pe 4 mai nu vor fi semnificative, din punct de vedere cantitativ.

Urmăriți Impact.ro și pe