Prognoza meteo, luni, 6 aprilie 2020. Meteorologii au emis cod galben. Ce se întâmplă cu vremea în țară

Rădulescu Valentin 06.04.2020, 10:16
Prognoza meteo, luni, 6 aprilie 2020. Meteorologii au emis cod galben. Ce se întâmplă cu vremea în țară

Meteorologii au anunțat pentru astăzi o zi destul de frumoasă, puțin cam rece în această dimineață pentru Bucovina și nordul Moldovei. De astfel, s-a semnalat și un cod galben de vânt puternic.

Prognoza meteo, luni, 6 aprilie 2020

Pentru astăzi, meteorologii au emis vreme frumoasă și un cer senin. Temperaturile maxime se încadrează între 9 grade pe litoral, iar în regiunile vestice 19 grade. Temperaturi mai coborâte se vor semnala în depresiunile din estul Transilvaniei. În Dealurile de Vest, acestea vor fi ușor mai ridicate. În regiunile Transilvania și Maramureș se va semnala brumă, dar și local în celelalte zone, în special cea deluroasă. Vântul va bate slab și moderat în restul țării

În Capitală vremea este în general frumoasă, dar puțin rece în această dimineață. Cerul va fi și el senin. Pe parcursul zilei se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze de respectiv 45-50 km/h. Începând cu venirea serii, acesta va slăbi treptat. Temperaturile maxime se încadrează între 16-17 grade, cea minimă fiind de 0-2 grade. Totodată, temperatura este mai scăzută în zona preorășenească, acolo unde se vor semnala și condiții de brumă.

Prognoza meteo, luni, 6 martie 2020. Meteorologii au emis cod galben. Ce se întâmplă cu vremea în țară
Prognoza meteo, luni, 6 martie 2020. Meteorologii au emis cod galben. Ce se întâmplă cu vremea în țară

Alertă de cod galben

ANM a emis astăzi și un cod galben. Acesta este pus în vigoare pentru regiunile Constanța și estul județului Tulcea, unde rafalele de vând se înregistrează cu până la 55-65 km/h. Dar și pentru zona montană și submontană a județelor Caraș-Severin și Mehedinți, acestea vor ajunge până la 75-80 km/h.

Pentru regiunile sudice și sud-vestice, vântul va avea viteze cuprinse între 40-50 km/h. Pentru Moldova sudică și nordul Munteniei, astăzi se va semnala o zi cu soare și vânt activ. Nordul Moldovei, dar și Bucovina, vor avea o dimineață rece, față de zilele trecute. Dar temperaturile vor crește treptat, iar atmosfera devine plăcută. Maximele pentru această regiune vor ajunge la 15-16 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe